Goed nieuws uit China: voor het eerst geen lokale besmettingen met coronavirus

China Coronavirus
Isopix

Voor het eerst sinds het begin van de uitbraak van het nieuwe coronavirus op 1 december heeft China geen nieuwe lokale besmettingen vastgesteld. Er zijn wel 34 nieuwe gevallen, maar dan gaat het over mensen die vanuit het buitenland naar China zijn gereisd.

De goede resultaten zijn het meest opvallend in de provincie Hubei. Daar is de afgelopen 24 uur zelfde geen enkele besmetting vastgesteld. In de stad Wuhan in de provincie Hubei is het nieuwe coronavirus meer dan vier maanden geleden voor het eerst opgedoken.

84 procent van de besmettingen in China waren in Hubei. In totaal stierven in deze provincie 3.130 mensen aan de longziekte Covid-19.

Nieuwe besmettingen uit buitenland

Nu het virus lokaal redelijk onder controle is, leeft bij het Chinese ministerie van Volksgezondheid wel de schrik dat er een nieuwe golf besmettingen aankomt via mensen die terugkeren uit het buitenland. Dat is het geval bij de 34 nieuwe besmettingen die zijn vastgesteld.

In totaal is het coronavirus in China vastgesteld bij 80.928 mensen. 70.420 van hen zijn ondertussen al genezen. Het aantal overlijdens steeg gisteren, met 8 nieuwe doden, tot 3.245.

Gesponsorde artikelen