Goed nieuws! Disneyland Orlando gaat alcohol serveren

Goed nieuws! Disneyland Orlando gaat alcohol serveren

Disneyland Orlando, het ‘grote’ Disneyland zeg maar, heeft uitstekend nieuws voor zijn volwassen bezoekers: alcoholische drankjes krijgen namelijk eindelijk een plekje in het pretpark. Exact wat je nodig hebt na twee uur aanschuiven en twee minuten luidkeels gillen. 

Wie Disney-crazy is en dus al Disneyland Orlando heeft bezocht, is het misschien opgevallen: het park in de Verenigde Staten serveert geen alcohol. Een cultureel verschil met Disneyland Parijs, maar ééntje waar ze bij Disney binnenkort een mouw aan passen: binnenkort krijgt Disney Orlando er namelijk een bar bij. Eentje die alcohol serveert.

Star Wars-cantina

Want gelukkig beseffen ze in de States nu ook eindelijk wat wij al even weten: een frisse pint, dat kan smaken na een hele dag je kinderen van vier en acht door de eeuwigdurende wachtrijen manoeuvreren. In Disneyland Orlando zal een pintje echter niet op het menu staan: volgens Disney wordt het een Star Wars-cantina.

Da’s logisch: Disney is intussen eigenaar van de Star Wars-franchise en zette daar al eerder stevig op in. Oga’s Cantina, zal de bar heten. “Geen enkele zichzelf respecterende smokkelplaneet zou het doen zonder een goede bar en Black Spire Outpost is geen uitzondering”, staat op de Disney Parks Blog te lezen (geen fan van Star Wars? Disneyland krijgt ook andere uitbreidingen!).

Lukasfilm/Screenshot

Cocktails in Disneyland

Oga’s Cantina zal opengaan in 2019 en je zal er dus allerlei intergalactische drankjes kunnen krijgen. Aan de beschrijving kunnen we afleiden dat het vooral om cocktails gaat. “Klanten van de cantina komen van uit het hele melkwegstelsel, er worden bijzondere dranken geserveerd in unieke glazen. Er zijn keuzes voor kinderen én voor volwassenen.”

Welke cocktails je er zal kunnen krijgen, is nog niet duidelijk maar er zijn wel al enkele andere details komen bovendrijven. Zo zal je 21 moeten zijn om alcohol te kunnen krijgen, da’s nu eenmaal de wet in de Verenigde Staten. Wie al droomde van in de rij staan met een Cuba Libre moeten we ook teleurstellen: je mag je cocktail niet meenemen in het park, je moet ‘m dus opdrinken in de Cantina.

Disneyland Parijs

Voorheen was het enkel mogelijk om in Club 33, de exclusieve bar voor VIPs in Disneyland Orlando, alcohol te drinken. Voor wie dat wil, wordt het dus een stuk goedkoper. Voor ons Europeanen is het natuurlijk nog goedkoper om gewoon naar Disneyland Parijs te gaan. (Hier is trouwens onze ultieme gids voor wie één dag naar Disneyland Parijs gaat). Daar serveren ze al wijn sinds de opening, het blijft Frankrijk natuurlijk.

Gesponsorde artikelen