Goed nieuws: Efteling heeft ambitieuze plannen voor uitbreiding

Goed nieuws: Efteling heeft ambitieuze plannen voor uitbreiding

Ben jij ook zo’n grote fan van het Sprookjesbos en attracties als De Droomvlucht en De Vliegende Hollander in de Efteling? Dan hebben wij goed nieuws! Het Nederlandse pretpark heeft ambitieuze plannen om uit te breiden. Tegen 2030 zou het park maar liefst 8 hectare groter moeten zijn!

De Efteling is nu al de grootste toeristische attractie in de BeNeLux, zo schrijft Het Nieuwsblad. In 1952 ging het Sprookjesbos open, en in 2016 mocht De Efteling niet minder dan 4,76 miljoen bezoekers verwelkomen. Een duizelingwekkend aantal. Maar dat betekent niet dat het pretpark op z’n lauweren rust, integendeel. Het park heeft het ambitieuze plan opgevat om serieus uit te breiden de komende jaren: tegen 2030 zou het 8 hectare of 16 voetbalvelden groter moeten zijn. Die uitbreiding komt er aan de oostelijke kant van de Efteling.

Plannen blijven voorlopig nog geheim

Welke attracties er zullen bijkomen en hoe alles er precies zal gaan uitzien, houdt de Efteling voorlopig nog geheim. Het duurt dus nog wel eventjes vooraleer we het vernieuwde park zullen kunnen ontdekken. Maar niet getreurd, in 2020 hoopt de Efteling al met een eerste nieuwe attractie op de proppen te komen op het allereerste deel van het nieuwe terrein. Spannend!

Planningsfase

De uitbreiding van het park zit voorlopig nog volop in de planningsfase. De voorbije jaren werd al intensief aan het plan gewerkt in samenwerking met de gemeente Loon op Zand, de provincie Noord-Brabant en andere betrokken partijen zoals omwonenden. Dat plan kreeg overigens de naam ‘Wereld van de Efteling 2030’ mee. Het pretpark hoopt het definitief te kunnen afwerken tegen deze zomer. Zodra de gemeenteraad het plan heeft goedgekeurd kunnen ze dan effectief aan de slag bij de Efteling. Ondertussen heeft het park de gemeente alvast om toestemming gevraagd om een omgevingsvergunningprocedure op te starten, en da’s meteen de reden waarom het attractiepark nu al uitpakt met de ambitieuze plannen.

Dan is het nu dus nog meer dan een decennium nagelbijtend afwachten op een nog groter en nog magischere sprookjeswereld …

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Efteling

Gesponsorde artikelen