Left Right
scrollTop top

Goed nieuws, fans: er komt nog een Star Wars-trilogie én een tv-serie


Goed nieuws, fans: er komt nog een Star Wars-trilogie én een tv-serie

Deel 2 van de derde Star Wars-trilogie, The Last Jedi, moet volgende maand nog in de cinema komen, en daarna komt er nog Episode IX in 2019. Maar daarmee is de kous niet af. Disney heeft een nieuwe trilogie aangekondigd. En een tv-reeks.

Na Episode IX komt er dus zeker nog een Star Wars-trilogie, die overigens ook los staat van de Rogue One-verhaallijn. Dat maakte Disney-baas Bob Iger donderdag bekend bij de presentatie van tegenvallende kwartaalcijfers van het entertainmentconcern, waarin de omzet met 3 procent was teruggelopen tot 12,8 miljard dollar.

Serie

Ook komt er een serie, speciaal gemaakt voor de nieuwe Disney-streamingdienst die in 2019 wordt gelanceerd.

Regisseur Rian Johnson zal de productie van de trilogie overzien. Hij is de schrijver en regisseur van The Last Jedi, het achtste deel in de filmsaga dat volgende maand in première gaat.

Johnson zal ook het eerste deel van de nieuwe trilogie schrijven en regisseren.

Geen Skywalkers

De reeks staat los van het verhaal van Luke Skywalker, waar de vorige films over gingen. “Johnson zal nieuwe personages introduceren uit een hoek van het heelal die niet eerder in de Star Wars-verhalen is voorgekomen”, zegt Disney daarover.

Het laatste deel uit de Skywalker-saga, vooralsnog alleen bekend als Episode IX, draait vanaf december 2019 in de bioscoop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810