Goed nieuws: Schoenen Torfs bant bont

Goed nieuws: Schoenen Torfs bant bont

Vanaf de wintercollectie van 2018 zal je bij Schoenen Torfs geen bont meer vinden. Dat maakten Wouter Torfs, CEO van de Belgische winkelketen, en Ann De Greef, directrice van GAIA, in een gezamenlijk persbericht bekend. 

Als lid van de internationale coalitie ‘Fur Free Alliance’, onderhandelt dierenrechtenorganisatie GAIA met grote kledingmerken om niet langer dierenbont te verkopen en het ‘Fur Free Retailer (Handelaars Zonder Bont) programma’ te ondertekenen. En met succes zo blijkt want na onder meer JBC en Bershka onderschrijft nu ook Torfs het ‘Handelaars Zonder Bont programma’.

Mode en ethiek gaan samen

GAIA reageert verheugd op de beslissing van Schoenen Torfs. “Opnieuw wordt duidelijk dat het perfect mogelijk is mode en ethiek te combineren. Bont teert op het leed van pelsdieren en is dus nooit diervriendelijk. Het doden van wilde dieren zoals nertsen enkel voor hun vacht is niet meer van deze tijd: niet voor de consument en ook niet meer voor de modewereld”, zegt De Greef.

Schoenen Torfs treedt met deze beslissing in het voetspoor van verschillende andere modeketens. “Onze lijst ‘Handelaars zonder bont’ wordt steeds langer”, reageert De Greef trots.

Ethische engagement

CEO Wouter Torfs zag de situatie door de jaren heen veranderen: “Toen ik meer dan 30 jaar geleden in de schoenenretail begon te werken, waren laarsjes met konijnenbont heel populair. Dat lijkt vandaag ondenkbaar te zijn. Dat stemt mij hoopvol over de evolutie van ons collectief geweten.”

Deze beslissing past bij het ethische engagement van de winkelketen. “Het ethische engagement van Torfs zorgt ervoor dat duizenden dieren gespaard worden van een wrede dood enkel en alleen voor hun pels”, legt Torfs uit.

Gesponsorde artikelen