Goed nieuws! Vanaf juni betaal je geen cent extra voor roaming

Goed nieuws! Vanaf juni betaal je geen cent extra voor roaming

Je volgende reis wordt al iets goedkoper want een sms of telefoontje naar België kost je niets extra. Je betaalt namelijk geen roamingkosten meer voor sms’en, bellen en surfen binnen de Europese Unie. Nee, geen onaangename telefoonrekeningen meer bij je terugkeer!

Vanaf 15 juni betaal je vanuit het buitenland evenveel voor een sms, telefoontje of internetgebruik als in België. Het Europese Parlement had de hervorming al goedgekeurd op 31 januari maar vandaag werd een akkoord gesloten. Dat de wet er eindelijk is, klinkt voor velen als muziek in de oren. “Dit is een grote overwinning voor de Europese consument”, zegt Finse Europarlementslid Miapetra Kumpula-Natri in een persbericht van het Europese Parlement.

Prijzen

Mobiele data zal vanaf juni maximaal 7,70 euro per gigabyte kosten. Vanaf dan zal de prijs elk jaar dalen tot 2,5 euro per gigabyte in 2022. Telefoongesprekken gaan niet meer kosten dan 3,2 eurocent per minuut en een sms zal geen 2 eurocent meer kosten, maar 1 eurocent.

Fair Use

Er komt een fair use-regeling waarin je vast zit aan enkele beperkingen. De fair use-regeling geeft ook aan hoe vaak je uit het buitenland kan bellen, sms’en of downloaden zonder extra kosten. Ga je over een bepaalde limiet, dan betaal je bij. Het bedrag dat je dan betaalt, ligt nog wel veel lager dan de huidige roamingtarieven. Een Belg kan ook niet zomaar een buitenlands gsm-abonnement nemen omdat die goedkoper is.

Gesponsorde artikelen