Goed nieuws voor alle fans van Eurovisie: er komt nu ook een Aziatische editie

Goed nieuws voor alle fans van Eurovisie: er komt nu ook een Aziatische editie

Azië krijgt vanaf volgend jaar zijn eigen liedjeswedstrijd want het Eurovisiesongfestival komt met een speciale Aziatische editie. Dat heeft organisator EBU bekend gemaakt met de lancering van een eigen website voor Eurovision Asia.

Het Eurovisiesongfestival is voor veel fans een van de hoogtepunten van het jaar, maar jammer genoeg is het ook maar één keer per jaar. Voor hen is er nu goed nieuws want vanaf 2018 komt er ook een versie in Azië. Dat heeft organisator EBU bekend gemaakt.

“We brengen de grootste live muziekshow naar het grootste muziekpubliek”, schrijven ze op hun website. Wanneer het eerste Aziatische Eurovisiesongfestival precies zal georganiseerd worden is nog niet bekend.

Op ieder continent

Als organiserend land werd lang gedacht aan Australië, meer bepaald aan Sydney. Eurovision Asia mikt namelijk ook op landen uit Oceanië en Australië heeft al ervaring met drie deelnames aan de Europese editie. Ondertussen worden echter ook Singapore en Hongkong genoemd als gaststeden.

Welke landen precies zullen deelnemen is ook nog niet geweten. Daar schuilt namelijk de grote moeilijkheid van de Aziatische editie. Veel landen hebben onderlinge vetes en politieke twisten, iets wat ook in Europa vaak voor problemen zorgt.

EBU zou graag in de verre toekomst op ieder continent een Eurovisiesongfestival organiseren. Dit jaar werd de Europese editie voor het eerst uitgezonden op de Amerikaanse televisie om de liedjeswedstrijd ook daar populair te maken.

Bekijk hier het promofilmpje:

Gesponsorde artikelen