Goed nieuws voor de koffieverslaafden onder ons!

Goed nieuws voor de koffieverslaafden onder ons!

Ben jij een echte koffieliefhebber en drink jij elke dag sloten koffie? Dan gaan jij en je portemonnee heel gelukkig zijn, want de kans zit er dik in dat koffie binnenkort goedkoper wordt. De oogst van de koffiebonen is iets beter dan de producenten hadden verwacht. Daarom zullen de prijzen van de bonen dalen en gaan wij goedkoper koffie kunnen drinken. 

Dankzij een zeer goede oogst zal de prijs van koffie wellicht dalen. Honduras, één van de grootste producenten, spreekt zelfs van een recordoogst voor zijn Arabica-bonen, de populairste bonen.

Ook de pluk in Nicaragua, Costa Rica en Vietnam zijn veel beter dan verwacht. Volgens de International Coffee Organization zou de totale oogst stijgen met 0,7 procent tot zo’n 158 miljoen balen van zestig kilo koffie.

Hoe komt dat dan?

Vorig jaar hebben veel boeren in Latijns-Amerika hun aanplant vernieuwd omdat de oogst werd getroffen door een schimmel. Hierdoor hebben ze nu een zeer geslaagde oogst waardoor er ook meer aanbod zal zijn. En als we onze economielessen goed herinneren, betekent meer aanbod een daling van de prijzen.

Arabica-bonen kostten begin dit jaar 1,2855 dollar per pond, maar de prijzen zijn nu gezakt naar 1,2595 dollar.

Tijd voor een koffie!

Gesponsorde artikelen