Goed nieuws voor fans van ‘La Casa De Papel’ en ‘Elite’: er komen vijf nieuwe Spaanse reeksen naar Netflix

Goed nieuws voor fans van ‘La Casa De Papel’ en ‘Elite’: er komen vijf nieuwe Spaanse reeksen naar Netflix

Netflix wil ook dit jaar inzetten op internationale reeksen en daarvoor heeft de streamingdienst vijf nieuwe Spaanse series besteld. De laatste twee Spaanse reeksen op Netflix, ‘La Casa De Papel’ en ‘Elite’ werden een enorm succes, waardoor wij nu al uitkijken naar de vijf nieuwkomers.

Er komen vijf nieuwe Spaanse series naar Netflix. Wie dus fan was van La Casa De Papel of Elite (of beiden), mag zich gelukkig prijzen. Er komt ook voor ieder wat wils: een reeks van de makers van Elite, een anime, een superheldenreeks, een dramedy en een miniserie met gelauwerde Spaanse actrices.

Vijf nieuwe Spaanse reeksen

De Europese Unie besliste onlangs dat Netflix, net zoals elke reguliere televisiezender, ervoor moet zorgen dat minstens 30 procent van het aanbod afkomstig is uit de Europese Unie. Daarom moet Netflix dus grote investeringen doen in nieuwe Europese reeksen.

En dat doen ze, want er komen maar liefst vijf Spaanse reeksen aan. De eerste is een reeks getiteld, El Desorden que Dejas, De stoornis die je achterlaat in het Nederlands. Deze reeks wordt geschreven en geregisseerd door Carlos Montero, die ook de co-creator was van Elite. El Desorden que Dejas zal gebaseerd zijn op de gelijknamige roman van Montero zelf. Het zal een psychologische thriller zijn van acht afleveringen over een jonge leerkracht die haar huwelijk probeert te redden, maar op hetzelfde moment verzeild raakt in de zaak rond haar voorganger die zelfmoord pleegde nadat hij gepest werd door z’n leerlingen.

De tweede reeks is een superheldenreeks die El Vecino, De Buurman, zal heten. De reeks zal tien afleveringen tellen en gaan over een man die van een alien speciale superkrachten krijgt, maar er, zelfs met die krachten niet in slaagt om z’n leven op poten te krijgen. Totdat zijn buurman (aha, daar is de titel) hem daarbij komt helpen.

De volgende reeks is Dias De Navidas, vertaald Kerstdagen. Dit zal een miniserie zijn en die mini mag je series nemen. De reeks zal namelijk maar drie afleveringen tellen. Dias De Navidad gaat over vier zussen die gevolgd worden op belangrijke momenten in hun leven. In deze reeks zullen verschillende grote Spaanse actrices te zien zijn, samen met jong opkomend talent.

De vierde reeks is een female centered dramedy. Deze reeks zal Valeria heten en gaan over een schrijfster die het moeilijk heeft met haar werk, maar ook privé haar leven niet meer helemaal op poten heeft. Om hier door te geraken, zoekt ze soelaas bij haar drie beste vriendinnen.

De laatste Spaanse reeks die we mogen verwachten op Netflix is, Memorias de Idhun, een anime. Deze animatiereeks zal gemaakt worden door Zeppelin, een dochterbedrijf van het grote Nederlandse conglomeraat Endemol Shine Group. De anime zal een fantasyverhaal worden over koninkrijken die vechten voor de macht hoewel een voorspelling ooit zei dat hun lot voor altijd met elkaar verbonden zal zijn.

La Casa De Papel en Elite

Dat Netflix meer Spaanse reeksen besteld, mag eigenlijk niet als een verrassing komen. Het publiek van Netflix kan reeksen van Spaanse makelarij namelijk wel pruimen. Eerst was er La Casa De Papel, de Spaanse reeks over een bankroof en gijzeling die in alle uithoeken van de wereld een ongezien succes werd.

Nadien volgde met Elite een reeks die zich meer richtte op een jonger publiek. En ook dat bleek een schot in de roos te zijn. De reeks, die we het best kunnen omschrijven als de gewelddadigere versie van Gossip Girl, werd opnieuw een gigantisch succes. Hierdoor werd bewezen dat het succes van La Casa De Papel geen toevalstreffer was, maar dat de Spanjaarden wel degelijk weten hoe ze een spannende reeks moeten maken.

Bekijk hier onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen