Goed om weten: 5 verrassende oorzaken van je trage wifi

Goed om weten: 5 verrassende oorzaken van je trage wifi

We hebben tegenwoordig voor zo veel dingen internet nodig, dat een goeie internetverbinding (bijna) levensnoodzakelijk is. Bovendien is er echt NIETS zo vervelend als een wifi-verbinding die constant hapert en langzaam werkt. Wat velen waarschijnlijk nog niet wisten, is dat dat soms een oorzaak heeft die je zélf kan oplossen. Check hier 5 dingen die ervoor zorgen dat onze wifi trager werkt. 

1. Lampen en elektronische toestellen

iStock

Dit heeft veel te maken met waar je router staat. Lampen en andere elektrische toestellen kunnen invloed hebben op je verbinding met het internet. Experten van Britse communicatie regulator Ofcom ontdekten dat lampjes in bijvoorbeeld de koelkast, de boxen, de babyfoon, de draagbare telefoon of de garage kunnen tussenkomen in het internetsignaal als het van de router naar de computer gaat. Al deze toestellen zenden radiosignalen uit, die erg lijken op de signalen die je router uitzenden. Het is dus best om die toestellen niet in de buurt van je router te zetten!

2. De wifi van je buren

iStock

Je router stuurt signalen via één van de beschikbare frequenties. Tegenwoordig zoeken routers altijd het beste kanaal automatisch zodat je verbinding zo goed en snel mogelijk is, maar soms kan dat dezelfde frequentie zijn als die van je buren. Als jullie routers dicht bij elkaar staan, kan dat een grote invloed hebben op de snelheid van je wifi-verbinding.

3. Het aantal mensen dat aanwezig is (maar om een andere reden dan je denkt!)

iStock

Heb je je ooit al afgevraagd waarom je wifi plots zo traag werkt als je een (kot)feestje geeft? En neen, het is niet omdat er veel mensen ineens op het netwerk zitten. Een experiment van de Universiteit van Californië toonde namelijk aan dat de fysieke aanwezigheid van mensen een invloed heeft op de snelheid van het internet.

4. Een Netflix-marathon houden

iStock

Je internetsnelheid hangt ook af van hoe vaak je Netflix kijkt, want daardoor verbruik je heel wat bandbreedte. Veel bandbreedte verbruiken heeft een grote invloed op de snelheid van je wifi. Andere boosdoeners zijn online diensten zoals DropBox, online spelletjes spelen en downloaden of streamen. Als je internet dus trager begint te gaan tijdens een Netflix-marathon, weet je nu hoe dat komt!

5. Waar je precies bent

iStock
De snelheid van je internet hangt ook gewoon af van de plaats waar je je bevindt. Op sommige plaatsen is er gewoon een betere breedband dan op de andere, dus zal de wifi niet overal even snel werken.

En nu we dit weten … op naar sneller internet!

Giphy
(Bron: Metro)

Gesponsorde artikelen