Left Right
scrollTop top

Goede daad van de dag: IKEA beperkt voedselverspilling en bespaart 1 miljoen maaltijden


Goede daad van de dag: IKEA beperkt voedselverspilling en bespaart 1 miljoen maaltijden

Op een jaar tijd heeft IKEA wereldwijd een miljoen maaltijden bespaart. Met de actie ‘Food is Precious’ probeert het Zweedse merk de aandacht te vestigen op voedselverspilling.

Ongeveer een derde van alle voedsel dat dagelijks wordt geoogst of geproduceerd in de wereld wordt verspild. De Belg is daarbij verre van een voorbeeld: elk jaar gooien we gemiddeld 345 kilo voedsel in de vuilbak. Het Europese gemiddelde zit op 176 kilo. Dat zegt de Franstalige krant
Le Soir
. Concreet betekent dat dat de Belg per dag 1 kg voedsel weggooit.

‘Food is Precious’

Dankzij het initiatief ‘Food is Precious‘ wil IKEA mensen bewust maken van hun voedselverspilling. Vorig jaar werden een miljoen maaltijden bespaard door de Zweedse keten! Dat cijfer is niet onbelangrijk omdat hiermee duizend mensen een jaar lang drie maaltijden per dag zouden kunnen krijgen. “Zo trots op onze teams die hard werken tegen voedselverspilling – 1 miljoen maaltijden bespaard in onze strijd om afval te halveren tegen 2020 – laten we zo doorgaan!”, tweette Jacqui Macalister, Head of Health and Sustainability bij IKEA Food.

Bij IKEA is alles berekend

In plaats van alleen oplossingen te vinden voor bestaand afval, gaat het bedrijf nog een stap verder door minder te produceren. Het afval van de IKEA-bistro’s en winkels over de hele wereld wordt digitaal gewogen en vastgelegd via een weeg- en volgsysteem. Op deze manier worden IKEA-medewerkers zich bewust van de kosten van voedselverspilling en de impact ervan op het milieu. Met deze informatie actualiseert IKEA bovendien voortdurend zijn productieplanning, bestellingen en logistieke processen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810