Goedele reageert: “Degoutant, pure sensatie. Misschien ging het niet eens over Hanne Decoutere”

Goedele Liekens heeft uitgehaald naar Hanne Decoutere, nieuwsanker van de VRT. Ze stuurde een tweet de wereld in, waarin ze zich afvraagt of het BMI van onze nieuwslezers ook gecontroleerd wordt, zoals in Frankrijk. Ondertussen heeft Goedele zichzelf wel al verdedigd: “Ik heb nooit iemand persoonlijk vermeld, alleen bezorgdheid uitgesproken.” Tja.

De eerste tweet kwam rond 2 uur ’s nachts, tijdens de herhalingen van het laatavondjournaal, dat gepresenteerd werd door Hanne Decoutere. Dat deze uithaal naar haar gericht is, lijkt dus meer dan logisch.

In de tweet verwijst Goedele wel duidelijk naar de nieuwe Franse wet, die stelt dat modellenbureaus tot 75.000 euro boete kunnen krijgen als ze ziekelijk magere modellen op de catwalk sturen. Meer nog: de modellen moeten zelfs een attest kunnen voorleggen met hun Body Mass Index (BMI). Wellicht zal het gaan om een minimum BMI van 18. Concreet wil dat zeggen dat een model van 1,75 meter minstens 55 kilogram moet wegen. In Spanje, Italië en Israël is zo’n wet al langer van kracht.

De reacties op Twitter zijn alleszins niet mals voor Goedele.

Velen vinden haar tweet helemaal misplaatst …

Anderen denken dat Goedele gewoon jaloers is

Terwijl nog anderen écht niet begrijpen hoe een psychologe zoiets kan zeggen …

Ondertussen heeft Goedele ook zelf nog eens gereageerd:

Ze houdt vol dat ze niemand persoonlijk vermeld heeft, maar alleen bezorgd is … Hanne Decoutere gaf voorlopig nog geen commentaar.

Meer
Lees meer...