Left Right
scrollTop top

Goedkoop drinken op reis? In deze steden is het bier het goedkoopst


Goedkoop drinken op reis? In deze steden is het bier het goedkoopst

Waar moet je naar op reis gaan om goedkoop bier te kunnen drinken? Op die vraag geeft een nieuw onderzoek van reisplatform Omio, een website die reizigers de mogelijkheid biedt mobiele trein, bus en vliegtickets te vinden en te boeken, een antwoord. De organisatie ging voor 75 grote steden na wat de prijs van de belangrijkste lokale en geïmporteerde bieren is, en hoeveel liter de lokale bevolking jaarlijks binnen kapt.

Op de eerste plaats staat het Poolse Krakau. Niet alleen goedkoop, maar er wordt dan ook nog eens gigantisch veel gedronken. Enkel in Praag en Boekarest drinken ze nog meer.

GoEuro

In de top 30 vinden we Brussel nog niet terug, maar wel

GoEuro

En daar zien we dan eindelijk Brussel staan, in het derde gedeelte van de lijst op de 36ste plaats. De Brusselaars drinken gemiddeld 100 liter bier per jaar, goed voor een kostprijs van 850 euro.

GoEuro

Nergens geven de inwoners meer geld uit aan bier dan in Moskou: jaarlijks gaat het gemiddeld om 1.132 euro. Een resultaat van de hoge kostprijs en het aantal gedronken liters.

GoEuro

In het laatste gedeelte zien we dat bier nergens duurder is dan in Génève. Ook valt op dat er in Sydney, Helsinki, Miami en New York nog erg veel gedronken wordt in vergelijking met de bierprijs.

GoEuro

Tot slot nog een aantal extremen. Het goedkope Krakau tegenover het dure Génève, het sobere Caïro ten opzichte van de zuipers uit Boekarest, en de gigantische uitgave van de Finnen aan hun bier.

GoEuro

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240