Goedkoper, maar ook beter? Netflix-concurrent Amazon Prime Video is vanaf vandaag beschikbaar in België

Er is goed nieuws voor alle liefhebbers van series en films want vanaf vandaag is Amazon Prime Video beschikbaar in België. De dienst is vergelijkbaar met Netflix en biedt tegen een vast maandelijks bedrag series en films aan. Momenteel is Amazon Prime Video een stuk goedkoper dan Netflix, maar het aanbod is ook beperkter.

Behoor jij tot de bijna 1 miljoen Belgen die Netflix gebruiken? Dan denk je er binnenkort misschien aan om ook een abonnement te nemen op Amazon Prime Video. Amazon, de grootste onlinewinkel ter wereld, lanceert vandaag namelijk zijn streamingdienst in België en meer dan 200 andere landen.

Amazon beseft dat de concurrentie van Netflix groot is en pakt dan ook uit met een heel lage prijs. Normaal kost een abonnement maandelijks 5,99 euro, maar het eerste half jaar betaal je maar 2,99 euro. Ter vergelijking: het goedkoopste abonnement bij Netflix kost 7,99 euro.

Beperkter aanbod

Voor die lage prijs krijg je momenteel wel nog een kleiner aanbod dan bij Netflix. Het paradepaardje van Amazon Prime Video is The Grand Tour, de nieuwe serie die gemaakt is door de mannen van Top Gear en heel goed is onthaald. Daarnaast hebben ze ook nog andere bekroonde series zoals Mozart in the Jungle en The Man in the High Castle.

Amazon onderhandelt nog met enkele grote filmstudio’s om hun filmaanbod serieus uit te breiden, maar in België zal dat nog even op zich laten wachten. Nederlandse ondertitels zijn er voorlopig ook nog niet. Als je Amazon Prime Video wil proberen, kan je de applicatie downloaden voor iOS of Android en een week gratis testen.
Meer
Lees meer...