Goesting in een ultieme bruine kroegentocht in Antwerpen? Wij stippelden er één voor je uit!

Pintjes! Lachen! Muziek! Stappen! Vallen! Pintjes! Plezier! Is dat ritme op jouw lijf geschreven? En ben je ook zot van A? Top! Wij hebben voor jou een kroegentocht uitgestippeld in de grootste stad van ’t land. Negen bruine kroegen waarin je een onvergetelijke avond kan beleven, verspreid over een tocht van vier kilometer. Dus een klein uurtje stappen als je niet stopt … wat dus NIET de bedoeling is! 😉

1. Eerste stop: ’t Waagstuk

Zouden we het erop wagen? Natuurlijk! De tocht gaat van start in ’t Waagstuk. Deze kroeg is als luilekkerland voor bierliefhebbers. Er zijn meer dan honderd bieren en het is ook mogelijk om bieren te degusteren. Het kan zijn dat enkelen hun kroegentocht hier al beëindigen … 🙂

2. ’t Vervolg

Vervolgens gaan we naar ’t Vervolg, een bekend studentencafé. De prijzen vallen hier zeer goed mee en ’s avonds is er meestal feestje aan de gang. Het donkere interieur zorgt voor dat echte ‘bruine kroeg-gevoel’. Op het terras kan je een luchtje scheppen als het binnen te druk wordt.

3. ’t Paters Vaetje

Stop nummer drie. Nu onze smaakpapillen nog capabel zijn om lekkere biertjes van elkaar te onderscheiden is dit the place to be. Deze cozy bruine kroeg heeft een waaier aan Belgische topbieren. Elke maand staat er, naast de vaste bieren van ’t vat, ook een nieuw bier op de kaart.

4. Korsakov

Op naar de volgende bar in hartje Antwerpen! Café Korsakov bestaat nog maar een paar jaar maar is ondertussen een bekende ontmoetingsplaats. Overdag een gezellige koffiebar, ’s avonds een typische bruine kroeg. Op elke verdieping heerst er een andere sfeer, dat is wat deze kroeg zo uniek maakt. De kans dat je blijft plakken is groot, maar wees sterk en zet deze tocht verder!

5) Pallieter

Voor plakkenblijvers wordt de volgende halte halen een heuse mindgame. De Pallieter heeft alles in huis om je hier te houden. SHOTS! SHOTS! SHOTS! Je kan hier verschillende shooters consumeren. Daarnaast hangt in deze bar een overdreven charmante sfeer en word je bediend door supervriendelijke obers. Met wat geluk kan je genieten van iets lekkers zoals versgemaakte worstenbroodjes.

6. De Rui

Deze typische Antwerpse bruine kroeg mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Als je tot hier geraakt bent: chapeau! Ben je nog in staat om een spelletje pool te spelen? Ga je gang! Al durf ik erop te wedden dat je het niet beter zal kunnen dan deze dame … 🙂

7. Den Echo

Voorlaatste stop? Check! Hopelijk hoor je niet ‘den echo’ van jouw stem wanneer je met jouw hoofd in de wc-pot hangt, roepend om hulp naar je vrienden … 😉 Café Den Echo biedt alles wat studenten nodig hebben: drank, happy hours en tafels die er speciaal zijn om op te dansen. Enjoy!

8. Kassa 4

Overstaanbaar zingend slenteren jij en jouw vrienden door de Antwerpse binnenstad. Vol vreugde denk je aan het volgende café, maar helaas, this is the end. Praat nog wat lekker na over de epische avond die jij en je vrienden gehad hebben in Kassa 4, het écht waard om de laatste halte te zijn.

Route: 4,1 kilometer. Duur: 51 minuten non-stop.

Meer
Lees meer...