Goesting in een ultieme bruine kroegentocht in Brussel? Wij stippelden er één voor je uit!

Pintjes! Lachen! Muziek! Stappen! Vallen! Pintjes! Plezier! Is dat ritme op jouw lijf geschreven? Top! Wij hebben voor jou een kroegentocht uitgestippeld in onze zalige hoofdstad: Brussel. Zeven bruine kroegen waarin je een onvergetelijke avond kan beleven, verspreid over een tochtje van iets meer dan één kilometer. Dus een kwartiertje stappen als je niet stopt … Kort maar krachtig!

1. Eerste halte: Bonnefooi

Muziekliefhebbers kunnen in de Bonnefooi smullen van verschillende alternatieve genres. Elke week zijn er 4 à 5 optredens, en dj’s in het weekend. Het uitgebreide assortiment aan drank en tapas doet het hartje van deze Bourgondiër sneller slaan. Het is ook mogelijk om het publiek te bestuderen vanaf het balkon.

2. Java

In deze bar zijn mensen van alle mogelijke nationaliteiten te vinden. Liefhebbers van cocktails en longdrinks zijn hier aan het juiste adres. Het gewaagde interieur van deze kroeg schept een speciale sfeer.

3. Cobra Bar

Deze zaak wordt uitgebaat door een Kosovaar die mikt op een internationaal publiek. Hou je van whiskey? Dan zal de lange lijst met merken van deze godendrank jou wel bekoren. Dit is ook de enige plaats waar je Grolsch van ’t vat kan krijgen. Probeer ook de Bloody Mary, deze is echt verrukkelijk!

4. Mappa Mundo

Nog nooit in de Mappa Mundo geweest? Wel, dan is het nu de uitgelezen kans om deze charmante bar te ontdekken. De matte loden raampjes, de blote bakstenen in de muren, de houten steunbalken, de verschillende wereldbollen en de schitterende toog waar tientallen glazen hangen, scheppen een aparte sfeer in deze bar. Heb je zin in een terraske? Zeker doen! Het is altijd prettig mensenkijken op het terras met zicht op het Sint-Goriksplein

5. Café Bizon

Café Bizon? Daar moet wel een Amerikaanse sfeer hangen, denk je correct. Deze bar ziet eruit als een houten blokhut, met als focuspunt een gigantische bizonkop. Altijd wat zielig om te zien, zo’n ‘jachttroffee’, maar het is wel imposant. Wanna go hard? Deze bar biedt een ruim gamma aan whiskey, bourbon en wodka. Als je wil proeven van de typische Brusselse lambiek ben je hier ook even zoet.

6. Celtica

Tijd om wat te socializen met Scandinaviërs, Ieren, Schotten en Engelsen! Veel Erasmussers en toeristen spreken hier af. In deze bruine kroeg is het leuk vertoeven. Er zijn een vijftigtal Ierse bieren van ’t vat. Het is altijd leuk om iets ander te proberen, niet? Pintjes kosten hier soms maar één euro. Met wat geluk treedt er een band op die Keltische muziek speelt. In het zaaltje bovenaan kan je terecht voor de betere rockmuziek.

7. Delirium

Laatste halte! Deze beroemde bar heeft het grootste bierassortiment ter wereld: meer dan 3.000 bieren op de kaart. Dus meer dan The Capital in Leuven. Je komt hier al kruipend buiten, dat is zeker. Naast het ruime assortiment kan je vaak genieten van een live-optreden. Enjoy!

Route: 1,2 kilometer. Duur: 15 minuten non-stop.

Meer
Lees meer...