Goesting in een ultieme bruine kroegentocht in Gent? Wij stippelden er één voor je uit!

Goesting in een ultieme bruine kroegentocht in Gent? Wij stippelden er één voor je uit!

Pintjes! Lachen! Muziek! Stappen! Vallen! Pintjes! Plezier! Is dat ritme op jouw lijf geschreven? Top! Wij hebben voor jou een kroegentocht uitgestippeld in dé studentenstad bij uitstek: Gent. Negen bruine kroegen waarin je een onvergetelijke avond kan beleven verspreid over een tocht van vijf kilometer. Dus een uurtje stappen als je niet stopt … wat dus NIET de bedoeling is! 😉

1. Eerste halte: de Molotov

Ons avontuur begint in café de Molotov in een zijstraat van de bekende Overpoort. Een gezellig bruin cafeetje met La Chouffe van’t vat! Hell yes! 😉

In de Molotov zijn veel gezelschapsspellen te vinden, ideaal om er een drankspelletje aan te koppelen. De spelregels bepaal je zelf natuurlijk.

2. Marimain

Nadat je de grijze vlakte van het Sint-Pietersplein doorkruist hebt en de lange Sint-Pietersnieuwstraat uitgewandeld bent, vind je op je rechterkant café Marimain. Dit gezellige café ligt naast de Minardschouwburg en werd net na WOII geopend.

Het grote pluspunt van de Marimain? Het terras! Dat ligt wat lager dan de straat en is perfect om passanten te keuren :-).

3. Café Video

Na een wandelingetje van zeven minuten komt de groene gevel van café Video in zicht. De alternatieve rockmuziek creëert een aangenaam sfeertje in deze bar. Met wat geluk is er een optreden aan de gang, want daar staat deze kroeg om bekend.

4. Charlatan

Kan je nog mee? Tuurlijk wel! De volgende halte is de Charlatan, één van de bekendste bars in Gent en je kan er ook een stevig danske placeren. Als het weer meezit, geeft de prachtige binnentuin je het gevoel alsof je ergens in een zuiders land bent.

5. Het Spijker

Next stop: Het Spijker, een prachtige kroeg in een historisch gebouw. Het pand deed vroeger dienst als korenstapelhuis. Deze bar trekt veel jonge mensen aan en als je geluk hebt, is er een optreden aan de gang. Je kan ook gezellig op het grote zomerterras zitten dat samen met café ’t Gouden Mandeke gedeeld wordt.

6. Damberd

Opgelet! Jazzliefhebbers lopen de kans een muziekaal orgasme te krijgen in de volgende halte. Het Damberd is één van de bekendste jazzcafés van ’t stad, en huist in een typisch 18e-eeuws Gents huis. Het is ook lekker genieten op hun terras met zicht over de Korenmarkt.

7. Hotsy Totsy

Deze kroeg straalt met haar unieke interieur de charme uit van het oude Gent. Stand-up comedy en jazz-avonden zijn een vaste waarde in deze cozy bar. Mocht je nog in staat zijn, is het mogelijk een spelletje pool te spelen.

8. Patrick Foley’s

Voorlaatste halte: Patrick Foley’s. Een echte Irish Pub met voor de liefhebbers het Ierse zwarte goud: Guinness van ’t vat. Op de grote binnenkoer is het trouwens zalig vertoeven. En de hamburgers zijn er zalig.

9. Backdoor Café

Als je er geraakt bent, verdien je een pluim (of een pintje). Hou je van The Beatles, The Doors, Noel Gallagher en andere muzikale helden? Tuurlijk! Hou je van whisky en een arsenaal aan Belgische topbieren? Vaneigens!

Wel, dan gaat jouw denkbeeldige staartje kwispelen wanneer je de Backdoor binnenkomt. Jawel, zoals dat van een hond dat zijn baasje terugziet. Deze charmante bruine kroeg met twee verdiepingen zal je niet snel vergeten. Alhoewel dat zal afhangen van jouw hangover … 🙂

Route: 5,1 kilometer. Duur: 1u02 non-stop.

Gesponsorde artikelen