Goesting in een ultieme bruine kroegentocht in Leuven? Wij stippelden er één voor je uit!

Pintjes! Lachen! Muziek! Stappen! Vallen! Pintjes! Plezier! Is dat ritme op jouw lijf geschreven? Top! Wij hebben voor jou een kroegentocht uitgestippeld in een stad waar het krioelt van de studenten: Leuven. Zeven kroegen waarin je een onvergetelijke avond kan beleven in een tochtje van amper één kilometer. Dus een kwartiertje stappen als je niet stopt … Kort maar krachtig!

1. Eerste stop: Rock Café

Waar anders beginnen dan op de Oude Markt? Hét hart van het Leuvense studentenleven. Rock Café heeft zijn naam zeker niet gestolen. Hier kan je elke week optredens bijwonen op de eerste verdieping. En heb je een leuk nummer in gedachten? De vriendelijke barmannen spelen het zonder twijfel!

2. Café Belge

Vlak daarnaast vind je Café Belge. Deze bar heeft een authentieke Leuvense sfeer, je kan er genieten van vijftig speciale Belgische bieren. Overdag een gezellig café voor een goeie babbel, ’s avonds de perfecte locatie om een feestje te bouwen of om een optreden mee te pikken.

3. De Blauwe Kater

“Niemand swingt zo, niemand swingt zo, niemand swingt zo als een (blauwe) kat!” Liefhebbers van jazz en blues zijn hier aan het juiste adres. Elke week, meestal op maandag, staat er in De Blauwe Kater een jazz- of blues-optreden op de planning. Daarnaast kan je kiezen tussen meer dan 100 streekbieren.

4. The Seven Oaks

Feesten in een oude kelder. Za-lig! In The Seven Oaks is het altijd feest. Veel jenevershots, bier en Erasmusstudenten. Meestal wordt er foute muziek gedraaid, maar dat kan best eens fijn zijn.

5. The Capital

De volgende halte is hét mekka voor bierliefhebbers: The Capital, het op één na (Delirium in Brussel) grootste biercafé ter wereld! Deze kroeg heeft maar liefst tweeduizend verschillende bieren in haar assortiment. Gerstenat genoeg dus! Een deel van deze bar heeft glazen tegels waardoor je de rijkelijk gevulde bierkelder van bovenaf kan aanschouwen. Daarnaast zijn er ook twintig bieren van ’t vat beschikbaar.

6. De Giraf

De cirkel is bijna rond. Je bent opnieuw op de Oude Markt om in de voorlaatste kroeg het glas te heffen. Hier kan je feesten op chille reggae vibes en vrolijke Balkan-deuntjes. Ben je dat bier wat beu? Geen nood! De Giraf heeft een enorm aanbod aan shooters voor 2 euro!

7. De Metafoor

Een dikke proficiat als je hier geraakt bent! Ge zijt ne krak ;-). De laatste bruine kroeg is ook eentje voor de bierliefhebbers met tal van streekbieren.

Route: 1,1 kilometer. Duur: 13 minuten non-stop.

Meer
Lees meer...