Goffin doet het onmogelijke en wint tegen zijn grote idool Roger Federer 

Goffin doet het onmogelijke en wint tegen zijn grote idool Roger Federer 

David Goffin heeft zijn grote idool en tennisvoorbeeld Roger Federer verslagen in de halve finale van de Masters. Hij won eerder al van Rafael Nadal, de nummer één van de wereld en kan morgen in de finale de eindwinst van de Masters op zijn naam schrijven. 

David Goffin heeft de halve finale van de Masters in het tennis gewonnen. In deze wedstrijd nemen de acht beste tennisspelers van de wereld het tegen elkaar op. Goffin ging als zevende naar deze Masters en bleef zichzelf overtreffen. In zijn eerste wedstrijd verbaasde hij vriend en vijand door te winnen van Rafael Nadal, de nummer één van de wereld. Hij verloor zijn tweede match tegen de Bulgaar Dimitrov, maar kon daarna winnen van Thiem. Waardoor hij het in de halve finale moest opnemen tegen de nummer twee van de wereld, Roger Federer.

Federer-Goffin

Het was niet de eerste keer dat Goffin het opnam tegen Roger Federer. De twee troffen elkaar al zes keer, maar Goffin kon nooit winnen. Tot nu. Goffin begon moeilijk aan deze wedstrijd. Hij verloor de eerste set met 6-2 van zijn grote idool én nummer twee van de wereld Roger Federer. In de tweede set deed hij het tij echter keren. Hij haalde het met 3-6 van Federer. En ook in de derde en beslissende set speelde Goffin verbazend sterk. Hij haalde het uiteindelijk met 4-6.

Morgen speelt David Goffin de finale van de Masters tegen de winnaar van de tweede halve finale, de Bulgaar Dimitrov of de Amerikaan Sock. Hij zal dus misschien opnieuw oog in oog staan met Dimitrov, tegen wie hij eerder deze week verloor.

Gesponsorde artikelen