Google beoordeelt nu zelf zijn zoekresultaten

Google zoekmachine
Shutterstock

Gedaan met de absurde antwoorden van Google. De zoekmachine bevat voortaan een nieuwe functie waardoor hij zelf kan oordelen over de kwaliteit van de zoekresultaten die hij aanbiedt.

Hoewel Google jou ongetwijfeld al meermaals uit de nood geholpen heeft, biedt de zoekmachine niet altijd de beste antwoorden aan en dat kan erg frustrerend zijn. Gelukkig komt daar binnenkort een einde aan. Voortaan meldt Google zelf wanneer hij geen goede resultaten vindt.

Nieuwe functies

Om dat te kunnen doen, heeft Google een paar nieuwe functies toegevoegd. Zo zullen gebruikers eerst een melding krijgen wanneer er “geen goede overeenkomsten zijn voor de zoekopdracht”. Daarnaast zal de zoekmachine suggesties en gerelateerde zoekopdrachten aanbieden om het gebruiksgemak te verbeteren.

Oordeelkundig algoritme

Over de jaren heeft Google zijn zoekmachine uitgebouwd tot een oordeelkundig algoritme. Zo kan de hij zelf aangeven wanneer hij geen resultaten vindt. Bovendien helpt Google zijn gebruikers door aanbevelingen te geven over de spelling en formulering van hun zoekopdracht. Op die manier konden er al heel wat slechte resultaten vermeden worden.

Kwaliteit boven kwantiteit

Google geeft zelf toe dat zijn zoekmachine dringend toe was aan een update. “Sommige resultaten zijn gewoon niet erg nuttig. Het is vaak beter om te weten dat er geen antwoord is, dan wanneer je een foutief antwoord vindt”, klinkt het.

Toch hoeven gebruikers niet ongerust te zijn. Google onderstreept dat de nieuwe zoekfuncties niet te vaak zullen verschijnen en blijft inzetten op dat wat echt belangrijk is: correcte antwoorden geven op de vragen van zijn gebruikers.

Gesponsorde artikelen