Google gaat cloudgebruikers hun ecologische voetafdruk tonen

Google’s cloud-computingafdeling heeft tools onthuld om klanten te helpen hun impact op het milieu te monitoren en te verminderen. Deze stap maakt onderdeel uit van de bredere inspanningen van het bedrijf om klimaatverandering tegen te gaan. 

Klanten kunnen nu een koolstofvoetafdrukfunctie gebruiken om de bruto-emissies te zien die gepaard gaan met hun gebruik van het Google Cloud-platform. Dat zei het Google dinsdag in een blogbericht. Google Cloud werkt ook samen met Salesforce.com om klanten hun emissiegegevens te laten invoeren in de Salesforce Sustainability Cloud, een platform voor koolstofboekhouding.

Koolstofuitstoot verminderen

De stap volgt op een nieuwe functie van vorige week. Gebruikers van Google’s zoek- en kaartdiensten kunnen nu hun koolstofuitstoot kunnen verminderen door bijvoorbeeld vluchten te nemen of routes te rijden die minder vervuiling veroorzaken. De internetgigant, die ook gaat stoppen met het financieren van misinformatie over klimaatverandering met digitale advertenties, heeft zich tot doel gesteld om in 2030 koolstofvrij te zijn.

Het bedrijf draait momenteel op 100 procent hernieuwbare energie en werd in 2007 koolstofneutraal. Het bedrijf zegt dat zijn cloud, die computergebruik en opslag aan andere organisaties levert, de schoonste ter wereld is.

(NS)

Meer
Lees meer...