Google doneert aan organisaties die klimaatopwarming ontkennen

Google Student
iStock

Het Amerikaanse techbedrijf Google maakte de lijst bekend met organisaties waaraan het bedrijf doneert. Verbazend is dat het techbedrijf ook organisaties sponsort die de klimaatverandering ontkennen.

Tegenwoordig kunnen we er niet meer onderuit, de klimaatverandering is een feit. Toch zijn er nog organisaties die de verandering met klem ontkennen. Wat nog opmerkelijker is, is dat een techbedrijf zoals Google die klimaatontkenners donaties schenkt. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat het bedrijf zelf online zette.

Donaties aan omstreden organisaties

Daaruit blijkt dat Google wel degelijk doneert aan organisaties die met klem de klimaatverandering ontkennen. Op de lijst vinden we onder andere het Competitive Enterprise Institute (CEI) terug. CEI zou volgens The Guardian grote invloed hebben uitgeoefend op de Amerikaans president Trump. Het instituut zou namelijk gezegd hebben dat Trump zich moest terugtrekken uit het klimaatverdrag van Parijs.

Daarnaast sponsort het Amerikaanse techbedrijf Google ook de jaarlijkse vergadering van het State Policy Network. Dat is een koepelorganisatie die conservatieve groepen steunt zoals het Heartland Institute. Dat instituut staat ervoor bekend om de klimaatwetenschap te ontkennen. Daarnaast beeld de groep klimaatactiviste Greta Thunberg ook af als ‘klimaathysterie’.

Officieel standpunt

Het officiële standpunt van Google zegt dat ze voorstander zijn van een beter klimaat. Het bedrijf reageerde dan ook teleurgesteld toen de VS besloten om uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen. Een van de woordvoerders van Google vertelde aan The Guardian dat de samenwerkingen niet gelijk staan aan het onderschrijven van de volledige mening van een organisatie.

“We zijn lang niet het enige bedrijf dat bijdraagt aan organisaties waarmee we het op het vlak van klimaatpolitiek sterk mee oneens zijn”, vertelt de Google-woordvoerder aan The Guardian. 

Gesponsorde artikelen