Left Right
scrollTop top

Google, EA en Adidas werken samen om ‘slimme’ voetbaluitrusting te maken


#adidasGMR
© Twitter: @adidasfootball

Google meldt op Twitter dat er een samenwerking aankomt met Adidas en FIFA Mobile, onderdeel van EA Sports. Het zou gaan om smart clothing aangezien Jacquard van Google ook deel uitmaakt van het project.

Jacquard is onderdeel van Googles Advanced Technology and Projects (ATAP) en dat integreert technologie in kleding en accessoires. De mensen die de kleding dragen kunnen via bepaalde bewegingen hun smartphone bedienen.

De vorige samenwerkingen van Jacquard waren met Levi’s en Yves Saint Laurent. Levi’s bracht twee vesten op de markt en Yves Saint Laurent een rugzak. Meer info over het volgende product komt er op 10 maart.

Mogelijkheden

De technologie staat nog wat in zijn kinderschoenen en nog niet veel mensen maken gebruik ervan. Maar eenvoudige handelingen lukken wel al. Zo kan je mensen opbellen, je telefoon op stil zetten, applicaties activeren en muziek opzetten. Je zou het wat kunnen vergelijken met een smartwatch, maar dan zonder scherm en niet zichtbaar.

Play Connected

De slogan luidt ‘Play Connected’, dat kan op veel verschillende dingen wijzen. Adidas football is betrokken bij het project en dus is het tamelijk logisch dat het om slimme sportkleding zal gaan. Dat kunnen bijvoorbeeld ook schoenen zijn die in contact staan met je smartphone. En we zijn er tamelijk zeker van dat dit ook het geval zal zijn.

#adidasGMR

Er staat in het bericht ook #adidasGMR. Footy Headlines berichtte hier al over eind 2019 en de site is meestal wel betrouwbaar. Zij beweren dat adidas een soort van zool ontworpen heeft die bewegingen detecteert. Zo zou je bij het voetballen je aanname, controle, snelheid en trappen kunnen bekijken.

Via een app zou je prestatie in het echte leven gelinkt worden met je FIFA Mobile Ultimate Team. Je Ultimate Team zou dan beter moeten worden naargelang hoeveel je in het echte leven voetbalt. Wat er precies zal komen weten we pas op 10 maart.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…