Google gaat eigen kabel leggen tussen VS en België

Google gaat eigen kabel leggen tussen VS en België

Google gaat zelf een internetkabel aanleggen door de Atlantische Oceaan, tussen North Virginia en het datacenter in Saint Ghislain (Mons). Google hoopt om de kabel in 2020 in gebruik te nemen. Het zou moeten leiden tot snellere internetverbindingen en een betere toegang tot Google’s cloud.

Er liggen al meerdere kabels in de Atlantische Oceaan, waarmee het internet tussen Amerika en Europa met elkaar in verbinding wordt gebracht. Meestal worden die aangelegd in een samenwerkingsverband tussen meerdere technologiebedrijven. De Dunant-kabel is alleen van Google. Dat geeft het bedrijf een directe lijn voor internetverkeer tussen Europa en de VS, die volgens de zoekgigant wordt gebruikt om de groei van zijn clouddiensten te ondersteunen.

Curie

De kabel zal aan land komen in Frankrijk en is vernoemd naar Henry Dunant, de oprichter van de het Rode Kruis. Het is de tweede private kabel die Google aanlegt. Eerder investeerde Google in Curie, een kabel die de verbinding legt tussen Los Angeles en Chili. Curie zal vanaf 2019 operationeel zijn.

Gesponsorde artikelen