Google heeft met deze domeinnaam juist het hele alfabet opgekocht

Google heeft met deze domeinnaam juist het hele alfabet opgekocht

Eerder deze week is Google officieel onderdeel geworden van een nieuwe holding, Alphabet genaamd. En daar horen ook enkele nieuwe domeinnamen bij, al denken we niet dat iemand het hele alfabet gaat intypen om een website te bezoeken. Dat houdt het bedrijf echter niet tegen om abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com te kopen.

In augustus kondigden de Google-topmensen aan dat het bedrijf, en alle dochterbedrijven en nevenactiviteiten, ondergebracht zouden worden in de Alphabet-holding. Op die manier zouden alle individuele dochterondernemingen beter een eigen weg kunnen zoeken, en zou Alphabet als holding makkelijker miljoenen in onderzoek of nieuwe technologieën kunnen pompen, zonder dat de Google-aandeelhouders daar over zouden protesteren.

Bij die nieuwe Alphabet-holding hoort uiteraard ook een nieuwe website, en dus een eigen domeinnaam. Daarom werd de naam ABC.xyz aangekocht. De eerste en laatste drie letters van het alfabet, meer moet dat toch niet zijn? Al dachten ze daar in Mountain View duidelijk anders over, want ze hebben nu ook abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com overgekocht van de vorige eigenaar.

Volgens Mark Bergen van technologiesite ReCode zou het om een defensieve zet gaan: vermijden dat bijvoorbeeld Apple, Facebook of Microsoft de domeinnaam in hun bezit krijgen. Want voorlopig staat er nog helemaal geen website achter de domeinnaam. Aan Business Insider liet Google weten dat ze “zich realiseerden dat we een paar letters misten in ABC.xyz, en we willen gewoon grondig zijn”.

Gesponsorde artikelen