Google komt in januari met modulaire smartphone

Google komt in januari met modulaire smartphone

Technologiebedrijf Google komt in januari met de eerste versie van de modulaire smartphone. Dat werd aangekondigd op de eerste dag van de ontwikkelaarsconferentie voor Project Ara, de huidige codenaam van het project.

Projectleider Paul Eremenko gaf voor ongeveer 200 personen in het Computer History Museum van het Californische Mountain View meer informatie over Ara vrij. Het eerste toestel, de zogenaamde gray phone, zal al erg snel door het grote publiek aangekocht en gebruikt kunnen worden. Waar het eerst over “ergens volgend jaar” ging, werd nu januari 2015 als lanceringsvenster bekendgemaakt. En wat moet zo’n geavanceerd speelgoed kosten? Amper 50 dollar blijkbaar, een goeie 36 euro. 

De modulaire smartphone moet de gebruiker toelaten om zelf te beslissen hoe het toestel naar de eigen smaak wordt samengesteld. Zo kunnen grotere batterijmodules de plaats van bijvoorbeeld een camera innemen. Dat is ook waarom Google de eerste versie “gray phone” heeft genoemd. In feite koop je enkele een saaie, grijze basisversie, die dan naar hartelust kan worden uitgebreid en aangepast. Het endoskelet zou vervolgens vijf tot zes jaar moeten kunnen meegaan, veel langer dan we nu gemiddeld per smartphone doen.

Gesponsorde artikelen