Google lost een van de meest irritante problemen in Google Chrome op: geen page jumps meer

Google lost een van de meest irritante problemen in Google Chrome op: geen page jumps meer

Elke Chrome-gebruiker kent het probleem wel: je opent een site, maar de pagina verspringt daarna nog een paar keer omdat een paar nog niet geladen afbeeldingen, filmpjes of advertenties plots verschijnen. Enorm irritant. Maar Google luistert naar de consument, want in de nieuwe update hebben ze dat probleem opgelost.

Chrome is sinds zijn lancering in 2008 uitgegroeid tot de marktleider onder de browsers. Maar het is daarom nog niet zonder fouten. En een van de meest irritante problemen in Chrome is misschien wel de page jumps, waarbij een pagina verspringt omdat voorheen nog niet geladen afbeeldingen, filmpjes of advertenties plots verschijnen. Google is niet doof voor kritiek, want in hun nieuwste browserupdate pakken ze dat probleem aan.

Het issue bestaat omwille van het gebruik van het zogenoemde ‘Progressive Loading‘-systeem, wat op zich wel een positief punt is. Het laat je namelijk toe om de webpagina al te bekijken nog voor ze volledig geladen is. Het zorgt er dus voor dat je pagina sneller opent. Offscreen worden echter een hoop dingen nog geladen. Als die volledig klaar zijn, verschijnen ze waardoor de pagina kan verspringen. Enorm lastig als je snel wil doorklikken, want door het verspringen van de pagina kan je zo wel eens op iets verkeerd klikken. Dit probleem is dan ook nog eens veel erger op een smartphone, aangezien daar alles onder elkaar staat.

Simpel

Google beantwoordt dat nu met een nieuwe feature: ‘Scroll Anchoring‘. Het scherm zal na de nieuwe update worden vastgemaakt aan een reeds geladen item op de pagina, waardoor je ook na het plotse verschijnen van afbeeldingen, filmpjes of advertenties toch op dezelfde plaats op de site blijft. Enorm simpel, maar het maakt het surfen zoveel aangenamer.

Bekijk hier hoe de update werkt in vergelijking met ervoor :

iStock

Gesponsorde artikelen