Google Maps krijgt een nieuw design!

Google Maps New Icon
ISOPIX

Google Maps viert morgen zijn vijftiende verjaardag en daar hoort een verrassing bij. De populaire navigator verandert gedeeltelijk van look en zet wat extra handigheden in de verf.

Google meldt dat de verjaardagsupdate onder andere een vereenvoudigd startscherm heeft, waarop je favoriete functies gemakkelijker kunt vinden. In plaats van drie keuzemogelijkheden onderaan, worden het er nu vijf. Zo kan je sneller de belangrijkste functies bereiken. Ze willen ook meer inzetten op informatie die gebruikers delen.

Ook het Google Maps-pictogram verandert, het is een kleurrijke pin geworden. Doorheen hun 15-jarig bestaan is die al een paar keer aangepast. De laatste keer was in 2015.

Openbaar vervoer

Eén van de grootste veranderingen ligt bij het gebruik van openbaar vervoer. Vanaf maart kan je veel meer info verkrijgen over de bus of trein die je neemt. Zo kon je vroeger al zien hoe druk het was, nu kan je ook zien hoe warm of koud het is. Ook de toegankelijkheid is duidelijker. Voor de mensen die zich niet veilig voelen, is er ook altijd te zien als er veiligheidspersoneel aan boord is.

Live View

Moest je het nog niet weten, vorig jaar al introduceerde Google de Live View. Wanneer je aan het navigeren bent, kan je op die manier sneller zien welke richting je uit moet. Nu voegen ze daar ook nog een extraatje aan toe. Binnenkort kan je live zien hoe ver een plaats is.

Google Maps: Live View

Sinds 2005

De app bestaat al sinds 2005 en ondertussen gebruiken al meer dan 1 miljard mensen hem. Maar liefst 220 landen zijn volledig in kaart gebracht. Om dat succes nog wat extra te belichten, hebben ze nog een tijdelijk speeltje toegevoegd. Je kan nu een feestauto gebruiken terwijl je aan het navigeren bent.

Gesponsorde artikelen