Google Maps waarschuwt je vanaf nu als de winkel nog voor je aankomst zal sluiten 

Hoe onvoorstelbaar ergerlijk is het niet als je je haast naar de winkel omdat je nog net dat ene allesbepalende ingrediënt voor je topgerechtje van die avond nodig hebt, maar de winkel is al gesloten nog voor je toekomt? Enorm ergerlijk! Bij Google zijn ze zo op een idee gekomen. Google Maps zal je vanaf nu waarschuwen, als de winkel waar je naartoe rijdt al gesloten zal zijn op het tijdstip dat je normaal zal aankomen.

Als je de volgende keer ’s avonds na het werk nog snel snel even naar de winkel moet, maar je weet om de één of andere reden nog niet waar die winkel is en hoelang ze open blijft, zal je nooit meer die verloren kilometers moeten rijden om dat te ontdekken. Tenminste, als je dan Google Maps gebruikt als navigatiehulp, want vanaf nu zal Google je gewoon waarschuwen dat de winkel hoogstwaarschijnlijk al gesloten zal zijn tegen de tijd dat je er geraakt. Er zal een melding op je scherm verschijnen met die boodschap, en daarbij de vaste openingsuren van die winkel en je ETA, je verwachte aankomsttijd.

De voordelen van deze nieuwigheid behoeven natuurlijk niet veel uitleg, die zijn toch vrij duidelijk en zeer handig. Maar toegegeven, ontdekken hoe lang een winkel ’s avonds open blijft, was vroeger ook al helemaal niet moeilijk. Alleen zat die info wat verder verstopt, en moest je daar zelf naar zoeken. Het enige wat nu dus verandert, is dat die uren nu in de bovenste laag van de app zitten. Zo ongelooflijk spectaculair en vernieuwend is Google dit keer dus niet, maar ze versimpelen ons leven toch maar weer. Ook al is het maar een klein beetje.

Bron: Mashable

Meer
Lees meer...