Google Pixel 3 en 3 XL zijn er: slimmer dan de meeste smartphones

Google Pixel 3 en 3 XL zijn er: slimmer dan de meeste smartphones

De Google Pixel 3 en 3 XL, de smartphone die Google’s concurrentie tegen Apple moet vergroten, is nu officieel voorgesteld aan het publiek. Wij zetten even voor jou op een rijtje wat je er allemaal van kan verwachten en waarom dit wel eens de slimste smartphone op de markt zou kunnen zijn.

Voor de fans: race nog niet te snel naar de winkel, want de Google Pixel 3 zal nog even in dozen blijven liggen. Pas in november komt Google’s smartphone namelijk echt in de winkelrekken terecht en dan zelfs nog niet in België. Maar verder zijn er eigenlijk goede redenen om van een succes te spreken, niet alleen is de camera van de Pixel 3 superieur, ook de AI brengt vernieuwing.

Hoe ziet de Google Pixel 3 en 3 XL eruit?

We wisten eigenlijk al behoorlijk veel over de Pixel 3 en 3 XL, veel van die lekken en geruchten bleken dan ook helemaal correct te zijn. Zo heeft de Pixel 3 inderdaad een 15,5 inch-scherm met randen boven- en onderaan. Hij is 145,6 mm lang en 68,2 mm breed. De XL is een flink stuk groter: een 6,3 inch-scherm en 158 mm lang en 76,6 mm breed. Die past dus niet meer in je broekzak.

Wat kan je qua snelheid verwachten? Uiteraard krijgt de Pixel 3 een upgrade: een Snapdragon 845-processor en 4GB RAM-geheugen. Je kan de Pixel 3 en 3 XL krijgen in 64 GB en 128 GB, meer uitbreiding daarvoor bestaat niet. Dat zijn zo’n beetje de basics. Maar wat maakt een Pixel 3 of 3 XL nu zo bijzonder?

Camera

Zoals we al schreven, heeft de Google Pixel 3 enkele camera’s: twee vooraan en één achteraan. Eén van de twee selfiecamera’s vooraan heeft een breedhoeklens, zodat je meer achtergrond bij je selfies kan krijgen. De achterste camera lijkt misschien nogal basic, maar zoals je wel kan verwachten na de onthullingen over de iPhone Xs en Xr, zit de magie vooral in de Artificiële Intelligentie.

Want 12,2 megapixel, dat mag dan prima foto’s overdag geven, het blijft een camera op een smartphone. Met z’n AI laat Google je toe om HDR+ te construeren en er komt nog een hele reeks andere features naar voor. Zo kan je ’s nachts, met Night Sight aan, betere foto’s dan ooit nemen. Top Shot, een andere functie, neemt een reeks foto’s tegelijk en selecteert daar dan de beste foto uit, een functie die een beetje doet denken aan Apple’s Live Photo.

Net als iPhone Xs lijkt de Pixel 3 (XL) namelijk foto’s te nemen nog voor je op de startknop duwt, maar er bestaat ook een functie die overmatig veel selfies moet vermijden. Met Photobooth neemt je Pixel namelijk een foto op het moment dat de omstandigheden ideaal zijn. Niet goed voor je artsy foto’s, wel goed voor je travelshots.

Screenshot

AI

Wat de Google Pixel 3 (XL) bewijst met z’n camera, trekt ie ook door in de rest van zijn applicaties. Google zet de laatste tijd sterk in op AI in je huis (wat we vroeger domotica zouden genoemd hebben, wordt al snel vervangen door de Google Home’s en Alexa’s van deze wereld) maar ook in z’n smartphones. Zo kan je bijvoorbeeld je binnenkomende telefoontjes laten screenen én laten beantwoorden door een digitale assistent, Duplex. Je kan wel nog op het scherm volgen wat er allemaal gezegd wordt en dan nog inpikken, maar telemarketeers laat je dus afhandelen door Google.

Ook interessant is de Flip and Shhh functie. Als jij die functie inschakelt in je Google Pixel 3, dan hoef je maar je smartphone om te draaien om verschillende effecten te krijgen: je geluid gaat op stil en je notificaties ook. Handiger dan ‘Do Not Disturb’ aanzetten of manueel je instellingen op stil zetten.

Screenshot

Slimme smartphone

En dan is er nog deze: de Google Pixel 3 heeft een glazen achterkant, zodat ie draadloos kan laden. Dat heb je vast al gehoord. Zodra de Pixel 3 op een loading dock ligt, schakelt hij automatisch over op stemcommando’s. Je moet ‘m dus niet meer plat laten liggen en kan telefoontjes opnemen zonder te worstelen met je loading dock. Je kan ook makkelijker notificaties verwijderen en de klok is een stuk zichtbaarder gemaakt als hij op je loading dock ligt.

Apart zijn deze features fijn en goed, maar samen zorgen ze ervoor dat de Google Pixel 3 een stukje slimmer is dan de meeste smartphones. Voeg daar nog aan toe dat je bij deze smartphone wél een dongle krijgt om de USB-C naar 3.5 headphone jack-overgang wat vlotter te laten verlopen en je snapt dat de Google Pixel 3 (XL) zich kan meten met de groten.

De Google Pixel 3 is verkrijgbaar in bepaalde landen vanaf 2 november in het wit, zwart en zandkleur. Je betaalt voor 64 GB 859 euro en de 128 GB-versie 959. De 3 XL is uiteraard iets duurder: 959 euro voor 64 GB en 1059 voor de versie met 128 GB.

Screenshot

Gesponsorde artikelen