Gooi die pacemakers maar weg: de ronkers van Metallica komen naar Antwerpen

Gooi die pacemakers maar weg: de ronkers van Metallica komen naar Antwerpen

Hell yeah! De ouwe ronkers van Metallica hebben net de Europese data van hun WorldWired Tour aangekondigd. En gooi je wilde haren al maar los voor een avondje meedogenloze hardrock want België is er ook bij! Het is van 2009 geleden dat de metalgoden nog een zaalconcert in ons land gegeven hebben. Wij verwachten ons aan veel liedjes van de nieuwe plaat, maar vooral aan veel oldies. Afspraak op 1 en 3 november in het Sportpaleis.

Metalheads van Belgenland, spring maar een gat in de lucht want Metallica komt naar Antwerpen! Dat heeft de groep vanmorgen op social media aangekondigd in een post over hun WorldWired Tour. Op 1 en 3 november staan ze in het Sportpaleis.

Straffe toebak

Verwacht je maar aan veel nieuwe songs, want vorig jaar brachten de grijze rockers nog hun nieuwe Hardwired… to Self-Destruct uit.

En da’s een échte Metallica-plaat met melodieuze solo’s, meebrul-refreinen, coole riffs, en donkere, introspectieve lyrics. En dat allemaal tegen 100 per uur! Je zou haast denken dat James Hetfield en de boys weer twintigers zijn, zo fris en jong klinken de nieuwe songs.

Unieke show

Natuurlijk gaat de groep zoals altijd ook hun oldies spelen: Seek and Destroy, Enter Sandman, Master of Puppets en zelfs het gezapige Nothing Else Matters ontbreken nooit op een Metallica-show. Wie de thrash metal pioniers nog eens live wil zien, moet zeker komen want deze zomer doen ze geen Europese festivals. Wie weet hoe lang we nog moeten wachten op een volgend concert.

Hun laatste optreden bij ons was op Rock Werchter 2014:

Zo klonken de jonkies van Metallica op hun eerste Europese toer in 1984, de Seven Dates of Hell-toer met Venom en Twisted Sister als headliners.

Deze is ook hilarisch: Amerikaanse kindjes horen Metallica voor het eerst.

Enkele essentials:

Master of Puppets (1986): één van de zwaarste en best gecomponeerde hardrock-platen aller tijden.

Kill ‘em All (1983): met dit debuut heeft Metallica de Amerikaanse glamrockers naar de maan geblazen. Energieke songs met een catchy vibe.

The Black Album/Metallica (1991): deze kaskraker transformeerde Metallica van underground-helden tot een wereldberoemde act met radiosucces. Een sell-out volgens kwatongen.

Tickets

Bij een aangekocht ticket krijg je gratis een fysiek of digitaal exemplaar van hun laatste plaat Hardwired… to Self-Destruct. Tickets hier verkrijgbaar vanaf vrijdag 24 maart om 10 uur.

Gesponsorde artikelen