Slecht nieuws voor Gorillaz: Animatiefilm op Netflix gaat niet door

Overmorgen brengt Gorillaz zijn nieuw album ‘Cracker Island’ uit. Heugelijk nieuws. Maar vandaag krijgt het een dreun te verwerken. De verhoopte animatiefilm op Netflix komt er toch niet.

Veel ups en downs voor Gorillaz de laatste weken. De kers op de taart die de Gorillaz-film zou moeten worden, blijkt toch niet door te gaan. Maar waarom juist?

Film op Netflix

In 2021 bevestigt Albarn dat een Gorillaz-film in productie was bij Netflix. “Maar twee jaar later lijkt deze film geannuleerd bij Netflix”, stelde Albarn in een recent interview met Humo. De toekomst is onzeker.

De film was het belangrijkste project waaraan Albarn en Hewlett werkten terwijl ‘Cracker Island‘ werd opgenomen. De Britse band is al jaren bezig met hun virtuele personages. De film zou hier dan ook op gebaseerd zijn.

Waarom juist?

De reden zou zijn dat Netflix sterk moet knippen in zijn aanbod. In het interview zei Albarn het volgende: “Het streamingplatform waarvoor we de film maakten, heeft zich teruggetrokken. Ze begonnen in paniek te raken omdat ze te veel content maakten en besloten te bezuinigen op hun filmaanbod.” Wel bracht Netflix afgelopen september nog een Kid Cudi-romcom uit.

(Photo by Xavi Torrent/WireImage)

Het is verrassend dat Netflix de stekker uit zo een potentieel welvarende film trekt. Gorillaz vult namelijk het ene na het andere stadion wanneer ze op tournee zijn. In plaats van zulke films te releasen, beslist Netflix nu om de prijzen van abonnementen te verhogen. De maandelijkse prijs zal met 7,50 dollar (zo’n 7,04 euro) omhoog gaan. Dit om uw Netflix-account te kunnen delen met iemand die niet dezelfde internetverbinding heeft.

Meer
Lees meer...