GOUD! Nafi Thiam is eerste Belgische wereldkampioene atletiek

GOUD! Nafi Thiam is eerste Belgische wereldkampioene atletiek

Nafi Thiam heeft voor een unieke prestatie gezorgd op het wereldkampioenschap atletiek. Met haar wereldtitel in de zevenkamp is ze de eerste Belgische outdoor wereldkampioen atletiek. De nog altijd maar 22-jarige Thiam kwam in de afsluitende 800 meter niet meer in de problemen en voegt zo een nieuwe titel toe aan haar al indrukwekkende palmares.

Ze was de torenhoge favoriete en heeft het ook waargemaakt. Na haar olympische titel in Rio de Janeiro en haar fenomenaal Belgische record eind mei in Götzis verwachtte heel België niets minder dan een wereldtitel van Nafi Thiam.

De Naamse stond gisteren al na 2 disciplines op kop. Na een degelijke 100 meter horden haalde ze uit in het hoogspringen, een van haar beste onderdelen. Met 1m95 was ze de beste van de hoop. Ook in het kogelstoten deed niemand beter dan haar 15m17.

Tweede na de eerste dag

Toch moest Thiam de leidersplaats na de eerste dag laten aan de 25-jarige Duitse Carolin Schäfer. Die had op de 200 meter meer punten gescoord dan onze landgenote. Toch was er geen paniek want het verspringen en speerwerpen zijn twee van de betere onderdelen van Thiam.

Dat bleek ook al snel want Thiam won vandaag het verspringen met 6m57 en werd tweede in het speerwerpen met 53m93. Haar voorsprong op Schäfer was ondertussen 172 punten en dus kon de Belgische delegatie zich opmaken voor een feestje. Tijdens de afsluitende 800 meter hield Thiam probleemloos stand en zo is ze meer dan verdiend wereldkampioen zevenkamp. Daarmee bevestigt ze nog maar eens haar status als een van de nieuwe sterren van de atletiek na het afscheid van Usain Bolt.

Gesponsorde artikelen