Gratis extra’s als ‘sorry’ voor glitches in Assassin’s Creed Unity

Gratis extra’s als ‘sorry’ voor glitches in Assassin’s Creed Unity

Ubisoft excuseert zich nogmaals voor de vele haperingen in Assassin’s Creed Unity, dat eerder deze maand verscheen. Als compensatie voor het ongemak biedt de Franse gamegigant de uitbreiding Dead Kings gratis aan voor wie de game al kocht. Wie de DLC al op voorhand betaalde, via een speciale editie of een seizoenspas, krijgt gratis een andere Ubisoft-game.

“De releasedag van Assassin’s Creed Unity was een moment waar reikhalzend naar werd uitgekeken”, klinkt het in een persbericht. “Niet alleen door het team achter de game, dat jarenlang heeft gewerkt aan nieuwe technologieën en verschillende innovaties, maar natuurlijk ook door gamers van over de hele wereld. Het zal inmiddels duidelijk zijn dat die release niet helemaal vlekkeloos is verlopen. Spelers ontdekten verschillende technische problemen, waardoor de game niet in zijn volledigheid kon worden ervaren. Signalen die door Ubisoft en de teams van ontwikkelaars direct en serieus werden opgepakt.”

“Namens Ubisoft en het complete team van Assassin’s Creed wil ik hier mijn oprechte excuses voor aanbieden”, schrijft Yannis Mallat, CEO Ubisoft Montreal & Toronto. “Deze problemen kwamen jullie spelplezier niet ten goede en verhinderden velen van jullie om de game optimaal te kunnen ervaren.” 

Het bedrijf rolt vandaag een derde patch uit om de problemen te verhelpen, en biedt als extra gebaar de DLC Dead Kings gratis aan voor wie de game al heeft gekocht. Wie al recht heeft op de DLC, mag één van de volgende games gratis kiezen: The Crew, Far Cry 4, Watch Dogs, Assassin’s Creed Black Flag, Rayman LegendsJust Dance 2015 (alleen voor PS4 en Xbox One). Meer info over de actie vind je op www.assassinscreed.com/faq.

Dead Kings

In de uitbreiding Dead Kings, die normaal 15 euro kost, gaat hoofdrolspeler Arno Dorian na zijn avonturen in Parijs nieuwe uitdagingen aan in het roerige Saint Denis, een verpauperde stad met een mysterieuze en uitgebreide ondergrondse waar de cryptes van de overleden koningen zich bevinden. “In deze op zichzelf staande missies zullen spelers de troebele dieptes van de Basiliek verkennen en tegen meedogenloze tegenstanders vechten om de duistere geheimen van de stad bloot te leggen”, klinkt het. “Arno zal zich wapenen met het nieuwe guillotinegeweer, een dodelijk explosief wapen voor korte- en langeafstandsaanvallen. Naast de hoofdmissies zullen spelers nieuwe openwereldactiviteiten ontdekken zoals schattenjachten, moordmysteries en contracten, maar ook nieuwe coöpmissies. Extra wapens, uitrustingen, vaardigheden en outfits kunnen vrijgespeeld worden en gebruikt in de basisgame.”

China

Met Assassin’s Creed Chronicles: China volgt later nog een andere nieuwe standalone Assassin’s Creed-uitbreiding met een nieuw verhaal, een nieuwe setting en een nieuw soort gameplay. “In deze game sluip je over de Chinese Muur, dood je genadeloos vanuit de schaduwen en voer je een leap of faith uit”, aldus Ubisoft. “Voor het eerst in de franchise ga je terug naar het Middenrijk van China in de zestiende eeuw, waar de laatste Assassin van het Chinese Broederschap naar haar vaderland terugkeert. Start je avontuur en duik in deze levendige setting, geïnspireerd door traditionele schilderijen en Chinese architectuur van de meest cruciale, historische periode in één van de grootste beschavingen in de geschiedenis. Shao Jun zint op wraak en gebruikt de skills die zij leerde van de legendarische Ezio Auditore om dit doel te bereiken. Gebruik je stealthvaardigheden, Shao Juns martial arts training en een compleet nieuwe Assassin-uitrusting om missies te voltooien en wraak te nemen.”

Gesponsorde artikelen