Gratis stadsfestival ‘Gentse Feesten’ lanceert VIP-tickets. Voor 100 euro krijg je deze extra’s

Gratis stadsfestival ‘Gentse Feesten’ lanceert VIP-tickets. Voor 100 euro krijg je deze extra’s

De Gentse Feesten gaat er prat op: zij zijn het grootste gratis festival in België, maar is dat ook echt nog zo? Want op de Korenmarkt kan je dit jaar ook voor het VIP-arrangement gaan: een driegangenmenu, waarna een shuttlebusje je terug naar je wagen brengt: is dit het begin van het einde voor de gratis feesten of is het een tijdelijk fenomeen. 

De Gentse Feesten, da’s tien dagen acts, feestjes en vrienden en dat allemaal voor de ronde prijs van nul euro. De Feesten worden betaald door de Stad Gent én door de organiserende pleinen zelf natuurlijk, die naast subsidies drank verkopen om uit de kosten te geraken. Maar blijven de feesten ook gratis? Dit jaar is er alvast een VIP-sectie op de Korenmarkt. Prijskaartje: 100 euro.

Voor die 100 euro krijg je wel meer dan ‘gewoon’ het optreden: je krijgt een gegarandeerde goede plek voor de act van de dag, en een driegangenmenu. Het voorgerecht krijg je op op het verhoogde en overdekte VIP-terras, Nadien verhuist het gezelschap naar beneden voor een hoofdgerecht en dan is er natuurlijk nog dessert op het verdiep. Van daar hebben de gasten een uitstekend zicht op de acts die spelen op de Korenmarkt dit jaar. Het zijn ook niet de minste: onder andere Stan Van Samang en Nathalie Meskens moeten de Korenmarkt vullen.

Uiteraard moet je voor die honderd euro niet zelf van en naar de Korenmarkt rijden, daar is een shuttlebusje voor voorzien. Die brengt je naar je wagen op het Sint Pietersplein, net buiten de feestenzone. Ideaal gesproken carpool je dan met collega’s verder naar huis. Want daar mikt de Korenmarkt op: bedrijfsfeestjes, maar liefst de kleinere variant.

100 VIPs

Want de VIPs mogen maar met maximum 100 tegelijk per avond aanwezig zijn, en de groepen die present tekenen, moeten hun aantal beperken tot maximum tien per groep. Minimumaantal is vier, het idee is dat niet één groep het pleintje kan overweldigen

Of zo’n VIP-systeem veel volk zal trekken is nog maar de vraag, maar érg veel zorgen schijnen ze zich op de Korenmarkt niet te maken, zeker omdat er al twee dagen uitverkocht zijn: donderdag 14 en zaterdag 22 juli zijn al uitverkocht, maandag is voorzien voor VIPs uit de horeca.

Subsidies

Is dit het begin van het einde voor de gratis Gentse feesten? Ja en nee. Enerzijds geven ze ook op de Korenmarkt toe dat het VIP-plein een kostenmaatregel is. Je moet uiteindelijk maar proberen break-even te draaien met een publiek dat steeds meer op zoek gaat naar gratis. Tegelijk draaide stad Gent een paar jaar geleden de subsidiekraan dicht.

Daarbij zijn VIP-arrangementen geen uitzondering, verschillende organisaties hebben VIP-arrangementen, zoals de Rotary Club in Gent. Ook ‘deftig’ eten op de feesten is niet uitgesloten: van de restaurants in het centrum tot mosselen in het Baudelopark, de Arteveldestad heeft het feestje altijd breed georganiseerd. Al zitten wij er alvast op te hopen dat niet élk plein een ‘golden circle’-ticket vraagt.

iStock

Gesponsorde artikelen