‘Green Book’-acteur Frank Vallelonga Jr. (60) dood teruggevonden op straat

Frank Vallelonga Jr. is op 60-jarige leeftijd in de Verenigde Staten overleden. Begin deze week vond de politie een lijk dat juist buiten de New Yorkse wij de Bronx was gedumpt. Ondertussen heeft de NYPD het lichaam geïdentificeerd als dat van acteur Frank Vallelonga Jr..

De NYPD kreeg maandag telefoon over een dood lichaam dat was gevonden in de New Yorkse buitenwijken. “Bij aankomst zag de politie een niet-geïdentificeerde volwassen man, bewusteloos en niet reagerend liggen op de grond op de locatie. De man had geen duidelijke tekenen van trauma. EMS reageerde op de locatie en verklaarde dat de man ter plaatse was overleden. De lijkschouwer probeert nu de doodsoorzaak vast te stellen. Het onderzoek daarover is gaande”, zei de NYPD in zijn officiële mededeling, volgens Deadline.

Volgens documenten die The New York Post en New York Daily News konden inkijken, zou de doodsoorzaak van Vallelonga Jr. een overdosis zijn. Op basis van videobeelden en getuigen zou een dag later de 35-jarige Steven Smith gearresteerd zijn. Die wordt nu is beschuldigd van acht aanklachten, waaronder grote diefstal, het bezit van een gestolen voertuig en het dumpen van het lichaam. Smith beweert volgens Yahoo! News echter dat Frank Vallelonga Jr. al overleden was voor hij hem vervoerde. Die verklaring komt in overeenstemming met de vaststelling van de NYPD.

Green Book

Frank Vallelonga Jr. is als acteur vooral bekend voor zijn kleine rol in de Oscarwinnende film Green Book. Daarin speelt hij Rudy Vallelonga, een familielied van Frank ‘The Lip’ Vallelongo, de vader van zopas overleden Vallelongo Jr. op wiens verhaal de succesfilm gebaseerd is. De rol van buitenwipper Frank ‘The Lip’ Vallelongo wordt in Green Book gespeeld door Viggo Mortensen’.

Naast Green Book had Frank Vallelonga Jr. ook kleine rollen in de films The Birthday Cake (2021) en afleveringen van de series The Sopranos (2004) en The Neighborhood (2018)

Meer
Lees meer...