Green Day lost nieuwe single in hun oude stijl en staat op 17 juni in Sportpaleis met Fall Out Boy en Weezer

Zo’n maand geleden raakte al bekend dat Green Day, Fall Out Boy en Weezer samen zullen optreden in het Antwerpse Sportpaleis op 17 juni. Alle drie de bands kondigden aan nieuwe albums te lossen en Green Day publiceerde al Father Of All, de titletrack van hun nieuwe plaat die op 7 februari verschijnt. Nu komt daar nog een nieuwe single bij, Fire, Ready, Aim, en ’t is helemaal old school Green Day in een modern jasje.

Fire, Ready, Aim klinkt redelijk rauw en punk, iets wat we al jaren niet meer te horen kregen van Green Day. Ook liet frontman Billie Joe Armstrong zijn vocals vervormen, waar we toch even aan moeten wennen. Ook de piano op de achtergrond doet onze wenkbrauwen fronsen, maar geef toe: ’t is innovatief. De song klinkt zeer uitgelaten en barst van de onrustige tienerenergie. Helemaal Green Day dus.

Deal met hockeycompetitie

De song werd ook in première afgespeeld op de Amerikaanse televisiezender NBC tijdens de opening van een hockeymatch in de NHL. Zo tekende Green Day een contract bij de hockeycompetitie en zal hun muziek vaak daar voor het eerst het licht zien. Net hierdoor voelt Fire, Ready, Aim ook een beetje aan als een reclamespot.

Green Day, Fall Out Boy en Weezer staan op 17 juni 2020 in het Sportpaleis in het kader van hun ‘Hella Mega Tour’. Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar.

Gesponsorde artikelen