Greta Thunberg komt naar Antwerpen om te spijbelen voor het klimaat

Greta Thunberg komt naar Antwerpen om te spijbelen voor het klimaat

De Zweedse Greta Thunberg loopt ook deze week mee in een mars van Youth For Climate. Het is de achtste keer dat Belgische jongeren spijbelen voor een beter klimaatbeleid. De hoofdmars is morgen in Antwerpen in plaats van in Brussel.

Ook op de achtste editie van de klimaatmars zal de Zweedse Greta Thunberg van de partij zijn. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. Greta loopt morgen mee met Anuna De Wever en Kyra Gantois in Antwerpen. Het is de vijfde keer dat jongeren daar op straat komen, maar de mars is er altijd lokaal en dus redelijk klein geweest. Morgen wordt de mars in Antwerpen het hoofdinitiatief van Youth For Climate.

Boost voor kleine acties

De klimaatmars in Antwerpen heeft in haar eerdere vijf edities niet zoveel jongeren kunnen lokken als die in Brussel. Het aantal spijbelaars schommelde tussen 200 en 600. Door nu Greta Thunberg erbij te betrekken, zou dat een stuk hoger moeten liggen. Het Zweedse meisje was de eerste met het idee om te gaan spijbelen voor het klimaat en doet dat al sinds september elke week.

De grootste klimaatmars in België was op 27 januari. Die lokte 70.000 mensen.

Hier kan je Greta’s speech na de mars vorige week bekijken:

Gesponsorde artikelen