Italianen hangen ‘Greta Thunberg-pop’ op aan brug in Rome

Twitter: Greta Thunberg

Op de Via Isacco Newton in Rome hebben onbekenden een pop, die de klimaatactiviste Greta Thunberg voorstelt, opgehangen aan een brug. De brandweer heeft de pop intussen weggehaald en de Italiaanse politie is een onderzoek gestart.

Virginia Raggi Vijfsterrenbeweging), de burgemeester van Rome, heeft de actie veroordeeld. “Onze toewijding aan het klimaat houdt niet op”, schrijft ze op Twitter. Aan de pop hing een opschrift met de boodschap “Greta is your god“. “Het is een schandelijke actie dat een pop van Greta Thunberg is opgehangen aan een brug in onze stad. Ik wil aan Greta Thunberg en haar familie de steun van mezelf en alle Romeinen aanbieden. Onze toewijding voor de klimaatproblematiek houdt niet op”, schrijft Raggi.

Ook de voorzitter van de Democratische Partij van Italië, Nicola Zingaretti, heeft de actie veroordeeld. Zingaretti heeft het over “een daad van macaber geweld”.

Woelige periode voor Thunberg

Thunberg kreeg heel wat kritiek over zich na haar emotionele speech op de VN-klimaattop. Daarvoor rees ze met de zeilboot naar New York vanuit het Britse Plymouth. Amerikaans president Donald Trump spotte zelfs met de 16-jarige en noemde haar “een blij meisje”.

Thunberg reageerde op Twitter met een gevatte post: “Daar gaan we weer. Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn de haters weer net zo actief als altijd. Ze zitten achter mij aan vanwege mijn uiterlijk, mijn kleding, mijn gedrag en mijn verschillen. Ze bedenken elke denkbare leugen en halen er allerlei complottheorieën bij.”

Gesponsorde artikelen