Left Right
scrollTop top

Griep of toch een gewone verkoudheid? Het internet geeft je snel het antwoord


Griep of toch een gewone verkoudheid? Het internet geeft je snel het antwoord

Het lijkt rond deze periode alsof de helft van het land ziek is. Maar er is wel degelijk een verschil tussen een gewone verkoudheid en de griep … al is dat verschil blijkbaar niet voor iedereen even duidelijk.

Wie in deze periode ziek is, zegt al snel dat hij de griep heeft. Maar als je omgeving merkt dat je in hun ogen niet ziek genoeg bent, zullen ze je vlug genoeg duidelijk maken dat het maar een gewone verkoudheid is.

Uiteraard ga je bij griepsymptomen altijd best naar de huisarts, maar volgens sommigen volstaan enkele vraagjes blijkbaar om de diagnose te stellen. Op Twitter plaatste een Amerikaanse radiopresentator een algoritme dat je moet duidelijk maken of je de griep hebt of toch een gewone verkoudheid.

“Voelt het alsof je bent aangereden door een trein?”

De grappige tweet ging snel viraal en lokte heel wat andere slimme reacties uit. Een van de leukste daarvan kwam van een Britse dokter.

“Kom je uit de zetel voor 100 pond?”

Als je geen energie meer kan opbrengen om het geld te pakken, heb je volgens deze dokter wel degelijk griep, anders is het een gewone verkoudheid.

Hoe weet je nu echt het verschil tussen griep en een verkoudheid?

Hoewel de tweets niet al te serieus te nemen zijn, is het wel degelijk nuttig om te weten waar jij nu precies last van hebt. Daar kan dit schema je bij helpen. De grote verschillen zijn dat griep meestal voor koorts zorgt, maar dat je bij een verkoudheid meer last hebt van een zere keel en verstopte neus.

Al ga je voor de zekerheid best altijd naar de huisarts. Zo reageert bijvoorbeeld niet iedereen op dezelfde manier op het griepvirus. Als je werkt, heb je ook vaak een doktersbriefje nodig om enkele dagen thuis te werken, want gaan werken als je ziek bent heeft alleen maar nadelen. Die lees je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…