Grimes en Elon Musk kiezen nieuwe babynaam voor X Æ A-12

Elon Musk en Grimes
YouTube

Grimes en Elon Musk hebben de naam van hun zoontje veranderd. Omdat de staat Californië geen speciale tekens in een babynaam aanvaardt, krijgt het jongetje de naam X Æ A-Xii.

De saga rond de naam van het zoontje van Tesla-baas Elon Musk en zangeres Grimes blijft maar aanslepen. Begin deze maand kreeg de baby de opvallende naam X Æ A-12 mee. Veel mensen maakten terecht een opmerking bij die keuze. In de staat Californië, waar de jongste telg van de Musk-familie geboren is, is het namelijk niet toegelaten om andere karakters te gebruiken dan de 26 letters uit het alfabet.

Kat-en-muisspel met Californië

Op het Instagram-account van moeder Grimes stelde een kritische fan de vraag of de naam van haar kindje ondertussen veranderd is. Het antwoord daarop is ‘ja’, al is de nieuwe naam nu niet bepaald eenvoudiger. Het kind krijgt de naam X Æ A-Xii: een vereenvoudiging van de vorige versie. Het koppel hoopt daarmee de Californische wet te kunnen omzeilen. Toch is de kans reëel dat ook dat plan in het water valt.

Ondanks de aangepaste spelling zou de naam nog steeds enkele wetten overtreden. Zo mag het karakter Æ niet worden gebruikt en zouden ook de koppeltekens voor problemen kunnen zorgen. Het beloven dus nog spannende weken te worden voor de Musk-familie.

Uitspraak blijft dezelfde

Ondanks de naamswijziging wijst alles erop dat de naam nog steeds op dezelfde manier wordt uitgesproken. Tijdens een bezoek aan de podcast van Joe Rogan, eerder deze maand, legde vader Elon Musk uit hoe dat moet. “De X spreek je uit als de letter X. Æ spreek je uit als ‘Ash’. En tot slot de A-12, spreek je opnieuw gewoon uit als ‘A Twelve”, klonk het toen.

Fonetisch gezien komt dat neer op “Eksashee Twelve”. De nieuwe spelling (die het cijfer 12 vervangt door de Romeinse variant) lijkt dus geen invloed te hebben op de uitspraak.

Gesponsorde artikelen