Grimes host kunsttentoonstelling: “Stukje van haar ziel” te koop

Grimes Kunst Tentoonstelling Ziel
Instagram/@grimes

De hele wereld weet ondertussen wie Grimes is. Maar de artieste is veel meer dan alleen maar “mevrouw Elon Musk” en “de moeder van X Æ A-12”. Ze is een kunstenares, die haar werk voor het eerst tentoonstelt en verkoopt. En één van de stukken in de collectie, is even speciaal als de naam van haar zoontje. De hoogste bieder kan namelijk naar huis gaan met een stukje van de ziel van Grimes.

Zangeres Grimes is ondertussen al bijna bekender om de naam die ze haar zoontje met Elon Musk wil geven, dan om haar muziek. Maar naast zangeres en moeder, is de excentrieke vrouw ook kunstenares. Ze heeft de voorbije tien jaar heel wat kunst gemaakt, en die verkoopt ze nu via een online tentoonstelling.

Identiteit in het digitale tijdperk

De tentoonstelling, Selling Out, loopt in twee galerijen tegelijk: Gallery Platform Los Angeles en Maccarone Los Angeles. Ze bevat tekeningen, prints, foto’s en andere conceptuele kunst die de artieste de voorbije tien jaar gemaakt heeft.

Selling Out onderzoekt het gegeven van een potentiële identiteit in het digitale tijdperk”, staat er op de website van de laatste galerij te lezen. “Het vermogen om te creëren, verbeteren en ons kenbaar te maken buiten onze biologische limieten.”

WarNymph

Eén van de collecties in de tentoonstelling is WarNymph. Dat personage is de virtuele avatar van Grimes (die in ’t echt Claire Boucher heet). “WarNymph werd geboren uit machinaal leren, en is uitgevoerd in een samenwerking tussen Grimes en haar broer Mac Boucher.”

Selling Out

Het volgende stuk is misschien wel het indrukwekkendste uit de unieke collectie van Grimes. Selling Out is een contract, waarin de artieste een deel van haar ziel verkoopt. Het concept “formaliseert de idee dat telkens wanneer een artiest een stuk van z’n kunst verkoopt, ook telkens een stuk van z’n ziel verkocht wordt”.

“Ik wilde eigenlijk niet dat iemand dat zou kopen, dus heb ik gezegd dat we de prijs maar op tien miljoen dollar (net geen 9 miljoen euro, red.) moeten zetten, en dat het dan waarschijnlijk niet verkocht zal geraken”, vertelde Grimes aan Bloomberg News.

Niemand wil zoveel geven, zeker niet gezien de huidige staat van de wereld, verklaarde de zangeres en moeder van X Æ A-12. Ondertussen is ze van dat bedrag afgestapt, en laat ze de waarde van het stukje van haar ziel bepalen door het publiek.

Gesponsorde artikelen