Groen brengt Green Party-presidentskandidate Jill Stein voor het eerst naar België

Groen brengt Green Party-presidentskandidate Jill Stein voor het eerst naar België

Heeft Jill Stein Hillary Clinton het presidentschap van de Verenigde Staten gekost? Clinton-aanhangers stelden alvast die vraag nadat de Green Party-kandidate verrassend veel stemmen van de Democraten afsnoepte. Groen brengt Stein eind deze maand naar het Congrescentrum in Mechelen, om zo “in dialoog te treden.” 

’t Is meteen de eerste keer dat Stein naar België komt, en ze doet daarbij het Mechelse congrescentrum Lamot aan. Daar is ze zowat headliner van Next, een evenement dat Groen organiseert. Dat Stein en de partij van Meyrem Almaci veel gemeenschappelijk hebben, spreekt voor zich, maar Stein is in de Verenigde Staten veel controversiëler dan Groen of Agalev hier ooit was.

Stein is naar eigen zeggen aanhanger van een soort Green New Deal, vooral gelinkt aan voormalig Amerikaans president Roosevelt. Die creeërde jobs tijdens de economische depressie voor iedereen die wou en kon werken. Stein ziet die jobs vooral in de hernieuwbare energie-sector, waarmee ze ook meteen de toon zet voor haar ecologische agenda.

Clinton versus Stein

Tijdens de laatste Amerikaanse verkiezingen wierp Stein zich op als kandidaat voor supporters van Bernie Sanders, nadat de race naar het Witte Huis gestaakt had ten voordele van Clinton. Sanders stond daar zelf niet achter. Volgens sommige Clinton-supporters heeft de oppositie van Stein Clinton het presidentschap gekost. ’t Belooft dus wel sowieso een interessante avond te worden.

Volgens Groen, organisator van het evenement, is Next bedoeld als “een gloednieuw event boordevol inspirerende ontmoetingen, ontspannend theater, hilarische comedy en heerlijk eten en drinken. Met interactieve formules willen we de muren tussen deelnemers en sprekers slopen.”

Stein spreekt op 25 maart, ook onder andere Jonathan Holslag en Kaat Bollen tekenen present op Next. Voor de sportliefhebbers: ook België-Griekenland wordt ter plekke live uitgezonden op groot scherm.

Gesponsorde artikelen