Groen en N-VA in keiharde Twitter-ruzie: “Wansmakelijk, desinformatie” en “op dezelfde lijn als Vlaams Belang”

Groen en N-VA in keiharde Twitter-ruzie: “Wansmakelijk, desinformatie” en “op dezelfde lijn als Vlaams Belang”

Landen wel of niet verplichten om meer vluchtelingen op te vangen, that’s the question. Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil een verplicht spreidingsplan invoeren, maar om dat afkooprecht staat N-VA niet te springen. Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt vindt de afkeuring van het spreidingsplan absoluut ‘not done’ en reageert fel op Twitter: “N-VA zet zich op eenzelfde lijn met Vlaams Belang, Hongarije en Tsjechië.” De tweet lokt een heuse discussie uit: “Wansmakelijk, vol desinformatie”, reageert N-VA-Kamerlid Peter De Decker. 

4.564, zoveel vluchtelingen moet België overnemen van Hongarije, Italië en Griekenland. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, bekend gemaakt op zijn State of the Union. Regeringspartij N-VA laat alvast weten dat ze niet meteen staan te springen om het spreidingsplan. “In het verhaal van verantwoordelijkheid kan er wat ons betreft geen sprake zijn van een afkooprecht tot verplichte spreiding van asielzoekers”, zegt N-VA-Europarlementslid Sander Loones in een persbericht.

Dat valt echter niet in goede aarde bij Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. Hij laat geen spaander heel van het bericht van N-VA. “N-VA stemt tegen het Europese spreidingsplan voor oorlogsvluchtelingen en zet zich daarmee op dezelfde lijn als Vlaams Belang, Hongarije en Tsjechië”, reageert De Vriendt fel op Twitter.

De tweet van De Vriendt zet kwaad bloed bij de N-VA’ers en Kamerlid Peter De Decker is er als de kippen bij om De Vriendt van antwoord te dienen. “Wat een wansmakelijke tweet vol desinformatie”, begint hij. “N-VA stemde tegen het afkooprecht van het spreidingsplan”, waarna hij verwijst naar het persbericht van de partij.

Alsof de discussie nog niet verhit genoeg is, reageert ook Europarlementslid Sander Loones (N-VA) zelf op de hele heisa. Hij kaatst de bal bovendien keihard terug naar Groen. “Ik begrijp niet waarom Groen-Europarlementslid Bart Staes vanochtend het afkooprecht niet streng veroordeeld heeft. Begrijpt u dat wel, Wouter De Vriendt?”, vraagt Loones zich af.

Gesponsorde artikelen