Groen sluit samenwerken met N-VA in Antwerpen “volledig uit” en zet in op geluk

Groen sluit samenwerken met N-VA in Antwerpen “volledig uit” en zet in op geluk

Na de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zal Groen geen coalitie sluiten met N-VA, dat zegt voorzitter Meyrem Almaci bij de aftrap van de groene kiescampagne. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober focust Groen op geluk, verkeersveiligheid en betaalbaar wonen. 

Blijven er nog echte uitdagers over voor N-VA in Antwerpen? Na het debacle met Tom Meeuws moet Jinnih Beels bij sp.a de meubelen gaan redden. Ook Kris Peeters schoot zichzelf vorige week in de voet nadat ze de joodse kandidaat Aron Berger naar voor schoven, maar na een communicatieve ramp moesten terugtrekken. Van de traditionele grote zal het dus niet moeten komen, maar Groen ziet zichzelf graag als kandidaat voor ’t Schoon Verdiep, zelfs nu ‘Samen‘ uiteenspatte.

N-VA maakt mensen in Antwerpen ongelukkig

Zij trapten gisteren hun kiescampagne af, met een focus op ‘geluk’. “Politiek moet mensen eigenlijk gelukkig maken”, klonk het bij voorzitter Meyrem Almaci. En wat mensen dan precies gelukkig maakt, dat is volgens Groen: “Een verkeersveilige buurt, van minder verkeersdrukte, meer gezonde lucht en zaken als betaalbaar wonen en vooral veel groen. Dat sluit naadloos aan bij ons programma.”

En dat programma, dat kan niet uitgevoerd worden met N-VA, maakte Almaci ook meteen duidelijk. “Een samenwerking is uitgesloten”, klinkt het fel bij VRT NWS. “We zijn de uitdager van de N-VA in Antwerpen en we gaan dat ook blijven. Ons programma daar staat diametraal tegenover wat dat stadsbestuur doet. Dat stadsbestuur maakt de mensen in Antwerpen ongelukkig.”

Inzet op bossen en verkeer

De samenwerking met N-VA (of het gebrek daaraan) ligt enkel vast voor Antwerpen. In andere steden en gemeenten zullen gemeentelijke afdelingen van Groen zelf beslissen of ze met N-VA een coalitie zullen vormen of niet. De partij belooft onder andere voor elke stad een bos op minstens vijf kilometer en dat de open ruimtes in kleine gemeenten zullen behouden blijven.

Gesponsorde artikelen