Groen verzilvert goede peilingen niet: “had graag extra kers op taart gegeven”

Meyrem Almaci Groen
Meyrem Almaci (Groen)

De voorspelde groene golf bij de verkiezingen is grotendeels uitgebleven. Voorlopige resultaten tonen wel een stijging voor Groen, maar de partij blijft hangen rond 10 procent. De Waalse zusterpartij Ecolo boekt wel een grote overwinning.

Na de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen en de vele goede peilingen droomde Groen van een groene zondag. Van een gigantische winst lijkt echter geen sprake te zijn. Groen komt voorlopig uit op iets meer dan 10 procent.

Het is een klassiek beeld bij Groen: de partij lijkt voor de verkiezingen altijd de grote winnaar te zijn, maar kan die peilingen zelden verzilveren. Ook deze keer haalde de partij van Meyrem Almaci in peilingen rond de 15 procent, maar vanavond zal het met veel minder tevreden moeten zijn.

“Had graag extra kers op taart gegeven”

Zusterpartij Ecolo boekt in Brussel en Wallonië wel een grote overwinning en wordt dan ook door Groen in de feestviering betrokken. “Dag Ecolo en Groen”, begint Meyrem Almaci haar speech aan de zijde van Ecolo-voorzitters Zakia Khattabi en Jean-Marc Nollet.

“We mogen fier zijn op want we zetten onze groei gestaag verder. Groen boekt zijn vierde verkiezingsoverwinning op een rij. Ik had graag een extra kers op de taart gegeven, maar het was een campagne van één tegen alleen. Waar we mee besturen, zie je dat groene oplossingen werken”, besluit Almaci.

Gesponsorde artikelen