Groen zet kartel met sp.a in Hasselt on hold na uitspraken Hilde Claes (sp.a)

Groen zet kartel met sp.a in Hasselt on hold na uitspraken Hilde Claes (sp.a)

Groen en sp.a vormen niet langer een kartel in Hasselt. Aanleiding is de openlijke ruzie tussen burgemeester Hilde Claes (sp.a), Rob Beenders, voorzitter van sp.a-Hasselt en Valerie Del Re. De twee kregen ruzie over een reclamecampagne in de stad, waar politieke logo’s op stonden en een aanbesteding van een reclamecampagne. Nadat Claes verder zwaar uithaalde naar Beenders besliste Groen om de samenwerking stop te zetten. 

Het Hasseltse kartel tussen Groen-sp.a bestaat niet meer. “Groen Hasselt reageert verbijsterd op de verklaringen van de Hasseltse burgemeester op TV Limburg van deze middag”, zegt de partij in aan Knack. Daarmee verwijzen ze naar uitspraken van burgemeester Hilde Claes, die haar partijgenoten “achterbaks” had genoemd.

Er ontstonden strubbelingen binnen sp.a nadat sp.a-politica Valerie Del Re vragen had gesteld bij de aanbestedingsprocedure voor een reclamecampagne. Claes had gezegd de zaak opnieuw te willen bespreken op de aankomende gemeenteraad.

Maar Groen “ervaart een discrepantie tussen de verklaringen van de burgemeester op TV Limburg over het dossier inzake de aanbesteding en deze die op het schepencollege daarover gegeven zijn. Het is op basis van deze laatste dat er een unanieme beslissing is genomen.”

Gesponsorde artikelen