Groene Power Ranger Jason David Frank overleden op 49-jarige leeftijd

Acteur Jason David Frank is in de Verenigde Staten op 49-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse acteur kreeg vooral bekendheid als Tommy Oliver in verschillende series en films rond de Power Rangers. Hij speelde oorspronkelijk de groene Power Ranger, maar later ook de witte, rode en zwarte.

Jason David Frank begon zijn carrière in 1993 in de serie Mighty Morphin Power Rangers. Daarin speelde hij Tommy Oliver, die toen de Green Ranger was. In het begin van het eerste seizoen was Oliver een slechterik, maar als snel zou hij zich aansluiten bij de Power Rangers en mee het kwaad bestrijden.

Normaal zou Frank maar in 14 afleveringen te zien zijn, maar door zijn populariteit keerde hij ook na zijn oorspronkelijk contract terug. Zijn personage zou daarna de rol van de White Ranger, de leider van de groep, op zich nemen.

Na de oorspronkelijke serie zou Jason David Frank later ook nog terugkeren in heel wat spin-offseries zoals Power Rangers Zeo, Power Rangers Turbo en Power Rangers Dino Thunder. Ook in de films Mighty Morphin Power Rangers: The Movie (1995) en Turbo: A Power Rangers Movie (1997) was Frank te zien als Tommy Oliver. Hij zou in zijn carrière naast de groene en de witte Power Ranger ook nog de rode en de zwarte spelen. In recentere series en films uit de franchise maakte de acteur vaak nog kortstondig een wederoptreden in zijn iconische rol.

MMA

Jason David Frank was onderlegd in heel wat gevechtssporten zoals karate, taekwondo, judo, jiujitsu en kickboksen. Die ervaring zou hij in 2010 gebruiken om zich kortstondig te wagen aan Mixed Martial Arts (MMA). Daarin zou hij geen enkele wedstrijd verliezen en uiteindelijk vier amateurkampen en één profkamp winnen.

De laatste jaren was het stil rond Jason David Frank. Twee maanden terug was hij wel nog even in het nieuws door de scheiding met zijn tweede vrouw Tammie, waarmee hij negentien jaar getrouwd was en één dochter heeft. De officiële doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt, al gaat het volgens de meeste bronnen – zoals TMZ – om zelfmoord.

Bekijk hier Jason David Frank als Power Ranger:

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...