Left Right
scrollTop top

Groezrock 2014: vijf redenen waarom ook wij van de partij zijn


Groezrock 2014: vijf redenen waarom ook wij van de partij zijn

Vrijdag 2 en zaterdag 3 mei ligt het middelpunt van de hardcore- en punkwereld weer heel even in de Kempen. Dat weekend zakken er opnieuw duizenden fans van het hardere werk af naar Meerhout, waar voor de 23ste keer Groezrock plaatsvindt. Uiteraard speelt de muziek een ongemeen grote rol en is dat reden nummer één waarom ook wij er begin mei bij zullen zijn. Toch hebben wij nog enkele andere beweegredenen:

1. Something old, something new

Muzikaal gezien zijn er weinig (om niet te zeggen geen) festivals die zo’n uitgebreid aanbod van punk(rock)- en hardcorebands aanbieden. Gevestigde waarden als NoFx, The Offspring of H2O sluiten twee dagen van auditieve rebellie af, nadat de jonge wolven overdag het beste van zichzelf hebben gegeven op vier verschillende podia. Zelf kijken we ontzettend uit naar de passage van The Setup. De Antwerpse metalcoreformatie doet al jaren hun stinkende best en verdient naar ons gevoel de grootste moshpit van het weekend. In het kader van ‘te ontdekken bands’ (trek er deze pagina’s gerust even op na) durven we trouwens ook The Charm The Fury aanraden. Aangevoerd door de immer bevallige Caroline Westendorp stampt dit vijftal aardig om zich heen. Wij lieten ons op de Warped Tour in Eindhoven al onderdompelen in hun indrukwekkende mix van metal en hardcore en waren danig onder de indruk. Wees dus op tijd! 

2. Something loud, something quiet

Sinds een paar jaar wordt er op Groezrock ook aardig wat aandacht besteedt aan de niet versterkte medemens. Het is geen geheim dat heel wat hardcore- en punkfans ook een fijn streepje akoestische muziek weet te waarderen.

Niet alleen speelt iemand als Everlast maar al te graag ten dans op het festival zelf, aan de vooravond van Groezrock wordt het festival in gang getrokken door alweer de vierde editie van ‘Acoustic Punk Meeting’. En als de mensen van Groezrock ‘acoustic’ zeggen, bedoelen ze dat ook.

In de BBQ-area op de camping wordt er rond een uur of tien ’s avonds verzamelen geblazen. Geen PA, geen versterkers, alleen maar akoestisch versterkte instrumenten en een heleboel acts die nu al hebben toegezegd. De perfecte opwarmer voor twee dagen muzikaal geweld. Stilte voor de storm, iemand?

3. All you can eat, sleep, charge, …

Ook de innerlijk mens wordt op Groezrock in de watten gelegd. In dat opzicht vermelden we maar al te graag de catering van ‘Just Like Your Mom’. Niet dat wij vies zijn van een mals stukje vlees, maar heel wat bezoekers van Groezrock opteren liever voor een maaltijd waar geen dierlijke producten bij komen zien. ‘Just Like Your Mom’ zijn op dat vlak absolute top en verzorgen piekfijn vegetarisch eten.

Campinggewijs is Tentenzo dan weer van de partij. Zij zijn specialisten als het aankomt op overnachten op meerdaagse evenementen zoals festivals en voorzien dan ook een assortiment van benodigdheden om het Groezrockweekend goed door te komen.

Ook een nieuwigheidje dit jaar is de Charge It stand, waarbij mensen hun telefoon kunnen opladen zonder dat ze moeten stoppen met het gebruiken van hun toestel (meer info vind je hier). 

4. Iedereen op zijn allermooist

Groezrock draait in de eerste plaats om de muziek. Tegelijkertijd wil iedereen er ook op zijn allerbest uitzien, het coolste shirt dragen en mee zijn met de allernieuwste trends in punkrockland. De twee merchtenten spelen hier dan ook gretig op in.

Wie op zoek is naar goodies of kledij van zijn of haar favoriete band, kan hier terecht. Ook verschillende organisaties én platenlabels laten zich tijdens (en in de aanloop naar) Groezrock van hun allerbeste kant zien. Zo laat bijvoorbeeld Century Media middels een gratis sampler maar al te graag kennis maken met een aantal van hun bands die in Meerhout present zullen geven (of eerder al eens speelden: check het hier

5. Brand New

Brand New speelt. Punt. 

Meer info over Groezrock en tickets vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588