Groezrock strikt nieuwe namen waaronder vier Belgische kleppers

Groezrock strikt nieuwe namen waaronder vier Belgische kleppers

De festivalnieuwtjes blijven maar komen. Groezrock lost een nieuwe reeks scheurende namen en daar zitten vier Belgische kanjers tussen: Cocaine Piss, Brutus, F.O.D. en Young Hearts. Voor de rest komen er vooral ouwe rotten als Cro-Mags, jong geweld als Blood Youth en enkele muzikale buitenbeentjes. Al zin om met oorverdovende muziek in het gras te ravotten? Afspraak op 29 en 30 april in Meerhout!

Woestelingen, spring maar een gat in de lucht want punkfestival Groezrock heeft tientallen nieuwe namen gelost. We krijgen bezoek van vier Belgische kleppers: Cocaine Piss, Brutus, F.O.D. en Young Hearts. Ze hebben alle vier onlangs een nieuwe plaat uitgebracht.

Hardcore

Waarvoor komt iedereen naar Groezrock? Voor de compromisloze hardcore natuurlijk! Met Counterfeit, Gorilla Biscuits, Cro-Mags, No Turning Back, Wolf Down, Incendiary en Blood Youth kan het feest niet stuk.

Ska

Ook ska-legendes Choking Victim komen naar Groezrock. Ze staan bekend om hun politieke teksten en bestaan al sinds 1992.

De bandleden zijn even impulsief als hun muziek: Choking Victim ging verschillende keren uit elkaar. Uit die break-ups ontstonden punkacts als Leftöver Crack, INDK, Public Serpents en Morning Glory. Dit wordt hun eerste optreden in Europa, spannend!

Liever wat meer melodie?

Meezingpunk wordt dit jaar verzorgd door Swingin’ Utters. Al sinds eind jaren 80 slaan ze bierflesjes kapot op het podium en spelen ze hun versterkers naar de zak.

In 2014 brachten ze Fistful Of Hollow uit, een experimentele plaat met het nodige gehalte oermensrock. Wie goed luistert kan zelfs americana- en blues-elementen bespeuren bij tracks als Napalm South en End of the Weak.

Ook punkers Red City Radio, Nothington, Jeff Rosenstock en Mobina Galore komen Meerhout onveilig maken.

Nog meer lawaai

Liever een beetje zweven? Dan mag je zeker de optredens van post-punkacts Skyharbor en mewithoutYou niet missen.

We krijgen dit jaar ook een supergroep over de vloer: Trade Wind met leden van Stick To Your Guns and Stray From The Path.

Wie al dat bruut gitaargeweld even beu is, kan van alternative rock genieten met toyGuitar en Arcane Roots.

Maar wie zijn die Belgische groepen nu?

Brutus

Een Leuvense slag op uw bakkes. De muziek van Brutus raakt je recht in your face maar bij momenten gaan ze ook de atmosferische toer op. Eind 2016 hebben ze hun debuutplaat Burst uitgebracht: schreeuwende vrouwenvocalen, snijdende gitaren en levenslustige drums.

Cocaine Piss

Weer een groep met een dame aan het roer! Deze grofgebekte Luikenaars maken energieke punkrock met een sexy touch. Hun laatste album The Dancer is een echte knaller met 14 songs in 22 minuten: Moshpits verzekerd!

F.O.D.

F.O.D is één van de bekendste punkgroepen van het land. Deze week zijn ze de support van Sum41 en ze gaan later op toer in Japan. De groep bestaat al sinds 2008 en bracht dit jaar hun derde album Harvest uit.

Young Hearts

De hartjes van alle punkers zullen sneller slaan als Young Hearts het podium van Groezrock bestormt. Ze speelden al in het voorprogramma van Steak Number Eight en op 11 maart brengen ze de plaat In the Middle You’ll Find Balance uit. Punkrock met een hoofdletter ‘P’.

Tickets voor Groezrock zijn hier beschikbaar.

Hier is nog even de volledige line-up:

Gesponsorde artikelen